ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βόλτα του Άρη στο… εξοχικό (0-1) με «εκτελεστή» τον Καμαρά και τώρα «τελικός» Ευρώπης με την ΑΕΚ

Βόλτα Άρη στο… εξοχικό (0-1) με «εκτελεστή» τον Καμαρά και τώρα «τελικός» Ευρώπης με την ΑΕΚ. Παλικαρίσια εμφάνιση του Άρη που έφερε… Τούμπα προβλήματα, πίεση και ΠΑΟΚ και “σκουπίζοντας” τον για τρίτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα, άφησε πίσω του, τα δυο αρνητικά αποτελέσματα με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη φέτος στην Τούμπα για τον Άρη, τέσσερα ματς χωρίς να δεχθεί γκολ από τον αντίπαλο του.

Οι κιτρινόμαυροι πήραν μια πολύτιμη νίκη και τώρα περιμένουν το μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου με την ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης για να αγκαλιάσουν ακόμη πιο σφιχτά το Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Καμαρά, σπουδαία επανεμφάνιση του Μπερτόγλιο.

ΜΕ ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ ΚΑΙ 4-2-3-1 Ο ΑΡΗΣ

Με Μπερτόγλιο βασικό η ενδεκάδα του Άρη και “επιστροφή” στο σύστημα 4-2-3-1! Επιστροφή του Καμαρά, ενώ και πάλι ο Εμπακατά πήρε τη θέση του αριστερού μπακ. Οι πρώτοι έντεκα του Μπούργος: Κουέστα, Εμπακατά, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Μπερτόγλιο, Καμαρά.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ O AΡΗΣ

Μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε δυο καλές στιγμές, μια για κάθε ομάδα. Στο 5′ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Τσιγγάρα και στο 9′ ο Σούντγκρεν με δυνατό σουτ, με τον Άρη να δείχνει τις προθέσεις του για να έχει αυτός την κατοχή της μπάλας (έφτασε στο 66% με την συμπλήρωση του πρωτου 20λεπτου). Ο Άρης ήταν πιο απειλητικός από τους γηπεδούχους και είχε μια σπουδαία στιγμή να ανοίξει το σκορ στο 29′ μετά από ωραία ενέργεια του Μαντσίνι, αλλά την τελευταία στιγμή ο Σίνγκλεϊ έκλεψε την… μπουκιά από τον Καμαρά, στο ύψος της μικρής περι0χής.

TEΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΜΑΡΑ

Στο 39′ ο Άρης έχασε μια απίστευτη ευκαιρία να πετύχει γκολ. Ο Καμαρά βρέθηκε μόνος απέναντι στον Πασχαλάκη, έκανε κάκιστο κοντρόλ ανοίγοντας πολύ την μπάλα με τον τερματοφύλακα να προλαβαίνει! Ο Άρης και στο 42′ με τον Μαντσίνι δημιούργησε επικίνδυνες προϋποθέσεις, χωρίς να σημειωθεί γκολ μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ “ΦΩΤΙΑ” ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ

Με δυο πολύ μεγάλες φάσεις ξεκίνησε το β΄μέρος από τις δυο ομάδες. Στο 49′ ο Σούντγκρεν έπιασε ένα “ξερό” σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα… ξυστά δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη για τον Άρη, ενώ στο 51′ ο ΠΑΟΚ, με τον Σάστρε αρχικά να μπαίνει στην περιοχή να κάνει το σουτ, ο Κουέστα να του λέει όχι και ο Μουργκ σχεδόν σε άδεια εστία να αστοχεί.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ 0-1

Ότι δεν έκανε εύκολα στο πρώτο μέρος ο Καμαρά, το έκανε κάτω από πίεση. Στο 63′ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, μετά από εξαιρετική πάσα του Μαντσίνι και αφού απέφυγε τον Ίνγκανσον, “εκτέλεσε” τον Πασχαλάκη (0-1). Ένα πανέμορφο γκολ!

ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΜΠΡΙΧ!

Στο 67′ ο Ιτούρμπε “γκρεμίστηκε” μέσα στην περιοχή από τον Σάστρε, όμως ο Μπριχ είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ σιώπησε και ο VAR.  O Παραγουανός φώναζε για την ανατροπή του στην περιοχή, αλλά… Στο σημείο αυτό, ο Άρης θα μπορούσε να είχε “τελειώσει” το ματς.

ΑΛΛΑΓΕΣ, ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΣΤΟΠΕΡ

Ο Μπούργος στο 68′ έριξε στο παιχνίδι τον Σάκιτς, ο οποίος πέρασε δεξιά και ο Σούντγκρεν αριστερά, ενώ στο 78′ επιχείρησε ένα φρεσκάρισμα στην μεσοεπιθετική γραμμή.  Πάλμα και Ματέο Γκαρσία, πέρασαν στη θέση των Μπερτόγλιο και Μαντσίνι που έκαναν πολλά χιλιόμετρα στο παιχνίδι. Στο 85′ ο Αργεντίνος έριξε στη “μάχη” τον Δεληζήση, αντί του Ιτούρμπε, παίζοντας με τρίτο στόπερ για να “κλειδώσει” τη νίκη, με ένα 5-4-1.

Ο Άρης θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 92′ όταν πήρε την μπάλα, έτρεξε όλο το γήπεδο μόνος του με τον Ίνγκασον να τσιμπάει τελευταία στιγμή την μπάλα και να την στέλνει κόρνερ

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Άρη να πετυχαίνει μια πολύτιμη νίκη και να κάνει ένα καθοριστικό βήμα για την Ευρώπη.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχάι (79’ Τσόλακ), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (66’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Τέιλορ (66’ Μιτρίτσα), Μουργκ (66’ Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

ΑΡΗΣ (Χ. Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (68’ Σάκιτς), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σούντγκρεν, Ντουκουρέ, Ματίγια, Μπερτόγλιο (79’ Πάλμα), Ιτούρμπε (85’ Δεληζήσης), Μαντσίνι (79’ Γκαρσία), Καμαρά.

Διαιτητής: Μπριχ (Γερμανία)

Βοηθοί : Λουπ (Γερμανία), Κέμπτερ (Γερμανία)

4ος : Κουτσιαύτης (Άρτας)

VAR : Γκέραχ (Γερμανία), Φωτόπουλος (Αθηνών).

 

To Top