Βόμβα: Η Μπαρτσελόνα έδωσε 1,4 εκατομμύρια σε εταιρεία διαιτητή – Τι απαντούν οι Καταλανοί

Έρευνα για μέγα σκάνδαλο διαφθοράς, που αφορά την Μπαρτσελόνα, έχει ξεκινήσει η Εισαγγελία της Βαρκελώνης!

Σύμφωνα με το Cadena SER, την εποχή του Τζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, δηλαδή από το 2016 έως το 2018, η Μπαρτσελόνα πλήρωσε το ποσό του 1,4 εκατομμυρίων ευρώ στον άλλοτε διαιτητή, Χοσέ Μαρία Ενρίκεζ Νεγκρέιρα! Τα χρήματα, συγκεκριμένα, δόθηκαν σε εταιρεία του, ενώ εκείνο το διάστημα ήταν αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα χρήματα δόθηκαν σε τρία μέρη και η τελευταία πληρωμή, μάλιστα, έγινε όταν άφησε τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαιτησίας!

Από την πλευρά του, ο πρώην διαιτητής πήρε θέση για το θέμα, λέγοντας ότι απλά παρείχε συμβουλές στους παίκτες για το πώς να συμπεριφέρονται στους διαιτητές. Η έρευνα της Εισαγγελίας, ωστόσο, σχετίζεται με έλεγχο του Δημοσίου για παρατυπίες στη φορολογία, αφού ο πρώην διαιτητής δεν προσκόμισε κανένα έγγραφο, που να αποδεικνύει ότι παρείχε υπηρεσίες στην Μπαρτσελόνα!

Δηλώσεις, μάλιστα, έχει κάνει ήδη και ο Μπαρτομέου, που τόνισε τα χρήματα αυτά «κόπηκαν» το 2018, προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα, ενώ υπογράμμισε ότι, όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, ήδη εκείνη ξόδευε χρήματα για αυτές τις υπηρεσίες. Το ίδιο ισχυρίζονται, μάλιστα και άλλα μέλη του -τότε- διοικητικού συμβουλίου.

Επίσημα, εξάλλου, πήρε θέση και η Μπαρτσελόνα μέσω ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρει:

Στο παρελθόν, η Μπαρτσελόνα προσέλαβε τις υπηρεσίες ενός εξωτερικού τεχνικού συμβούλου, ο οποίος προσέφερε, με τη χρήση video, τεχνικές αναφορές που αφορούσαν σε παίκτες χαμηλότερων κατηγοριών του ισπανικού κράτους και την τεχνική γραμματεία του συλλόγου.

Επιπροσθέτως, η σχέση με τον ίδιο εξωτερικό προμηθευτή διευρύνθηκε με τεχνικές αναφορές που σχετίζονταν με επαγγελματικές διαιτησίες με σκοπό να παρασχεθούν επιπρόσθετες πληροφορίες για το τεχνικό επιτελείο της πρώτης ομάδας και της θυγατρικής ομάδας, μία συνήθης πρακτική στα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά σωματεία.

Επί του παρόντος, αυτού του είδους η εξωτερική συνεργασία σχετίζεται με έναν επαγγελματία του χώρου του ποδοσφαίρου.

Η Μπαρτσελόνα λυπάται που αυτή η πληροφορία εμφανίζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή, στο καλύτερο σημείο της σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα θα αναλάβει νομικές διαδικασίες απέναντι σε οποιονδήποτε βλάψει την εικόνα του συλλόγου με πιθανούς υπαινιγμούς που είναι αντίθετοι με τη φήμη του συλλόγου και που μπορούν να προκύψουν ως αποτέλεσμα αυτής της πληροφορίας.

To Top