ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Βόμβα» Ντάισελμπλουμ: Έχουμε έτοιμα νέα μέτρα για την Ελλάδα

Οι Θεσμοί αναζητούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε δηλώσεις του από τη Μάλτα στο Bloomberg.

«Θα μας ενημερώσουν στο Eurogroup του Δεκεμβρίου αλλά απ’ όσα ακούω οι συζητήσεις είναι πολύ παραγωγικές και πολύ πρόοδος έχει συντελεστεί» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι προσβλέπουμε στο επόμενο βήμα στο πρόγραμμα.

Αναφορικά με το θέμα του χρέους, ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο Eurogroup του Μαΐου όπου είπαμε ότι θα κάνουμε κάποια επιπλέον βήματα για να μειώσουμε το βάρος σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. «Έχουμε κάποια επιπλέον μέτρα έτοιμα, αν χρειαστούν για το 2018, οπότε τελειώνει το πρόγραμμα», πρόσθεσε.

«Στεκόμαστε δίπλα στους Έλληνες και θα τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν το χρέος τους» σημείωσε.

Όσον αφορά το θέμα του ΔΝΤ ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως «αν, και όταν φυσικά, οι Έλληνες τηρήσουν τους όρους του προγράμματος, και σε αυτή τη βάση, το ΔΝΤ θα μπορούσε να συνεχίσει να συμμετέχει».

Τέλος, μιλώντας για τα πρωτογενή πλεονάσματα τόνισε ότι «θα πρέπει να ανεβούν και πράγματι ανεβαίνουν κάθε χρόνο και ο στόχος είναι το 3,5%». «Από εκεί θα αποφασίσουμε για πόσο είναι δυνατό να μείνουν σε αυτό το επίπεδο», σημείωσε. Μακροπρόθεσμα μπορούν να μειωθούν λίγο περισσότερο, και αυτό «ναι» είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση, κατέληξε.

To Top