ΜΠΑΣΚΕΤ

Γάνδη ερχόμαστε! 28 χρόνια από την ιστορική νίκη επί της Παρτιζάν και την πρόκριση στο πρώτο φάιναλ φορ της ιστορίας του! (video)

Η νύχτα της 10ης Μαρτίου 1988 ήταν ίσως η αρχή της καταξίωσης του Αυτοκράτορα στην Ευρώπη. Ο Άρης υποδέχτηκε την Παρτιζάν στο κατάμεστο Παλέ και χρειαζόταν μόνο νίκη για να εξασφαλίσει θέση στο φάιναλ φορ της Γάνδης. Την πήρε με 96-87 μέσα σε πανζουρλισμό από 7.000 οπαδούς στις κερκίδες!

Η Παρτιζάν ήταν ήδη ως πρώτη στο φάιναλ φορ, στο οποίο πήγε με ρεκόρ 10-4. Μια Παρτιζάν γεμάτη από αστέρια. Είχε και Ντίβατς, και Πάσπαλι και Τζόρτζεβιτς και Γκρμπόβιτς (αρχηγός) και Πετσάρσκι και φυσικά… Ομπράντοβιτς, με προπονητή τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς!

Ο Άρης ήταν εντυπωσιακός και επικράτησε 96-87 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, που είχε αψιμαχίες μεταξύ Γκάλη και Ομπράντοβιτς, όπως και του Γουίλτζερ με τον Τζόρτζεβιτς. Ο Καναδός σέντερ αποβλήθηκε στο 35′ έχοντας 20 πόντους και 13 ριμπάουντ!

Ήταν η πρώτη συμμετοχή του «Αυτοκράτορα» στην τελική φάση του κυπέλλου πρωταθλητριών και συνοδεύτηκε με πρόκριση στο φάιναλ φορ, ανοίγοντας τον δρόμο για το Μόναχο και τη Σαραγόσα…

Δύο παίκτες αυτής της ομάδας φόρεσαν αργότερα και τη φανέλα του Άρη. Ο Μίροσλαβ Πετσάρσκι πρώτος και ο Ζάρκο Πάσπαλι εν εν συνεχεία, ο οποίος μάλιστα πανηγύρισε και το κύπελλο Ελλάδας το 1998 στο ίδιο γήπεδο ως παίκτης του Άρη!

To Top