ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μάουρο Πόι:«Βλέπω την πίκρα στα μάτια τους…»

«Έφαγα δύο χρόνια στη Γ΄ Εθνική»! Αυτή είναι η… αποστομωτική απάντηση του Μάουρο Πόι, σε κάθε ερώτηση που περιστρέφεται γύρω από το ενδεχόμενο παραμονής του στον σύλλογο, μέχρι την επιστροφή στη φυσική του θέση.

Ο Αργεντινός, μίλησε στην «Arena Press», γνωστοποίησε τον επόμενο μεγάλο στόχο της «πλούσιας» μέχρι στιγμής καριέρας του στην Ελλάδα και ανέλυσε την ψυχοσύνθεση του κόσμου του Άρη, τη δεδομένη χρονική περίοδο. Αρχικά, αναφέρθηκε στην δική του φετινή -κυρίως- παρουσία, όπου από «μηχανή» του γκολ πέρυσι, έχει αναλάβει πλέον έναν ρόλο περισσότερο οργανωτικό:

«Νιώθω πολύ καλά. Δεν έχω χάσει προπόνηση φέτος. Πιστεύω ότι με μία καλή προετοιμασία το καλοκαίρι θα είμαι πανέτοιμος για την επόμενη χρονιά, από πλευρά φυσικής κατάστασης πάντα».

Σε προβληματίζει που φέτος δεν έχεις τον ίδιο απολογισμό σε γκολ με τον περυσινό;

«Αν δει κανείς όλες μου τις χρονιές και στην Ελλάδα και στην Αργεντινή, έβαζα περίπου 5-6 γκολ το χρόνο. Πέρυσι, έπαιζα κυρίως σαν “δεκάρι” γι αυτό και είχα πιο καλή επαφή με την αντίπαλη εστία και πέτυχα τόσα τέρματα. Ακόμα και το σύστημα φέτος είναι διαφορετικό. Παίζω όπου κρίνει ο προπονητής μου. Ευτυχώς στην ομάδα, υπάρχουν παίκτες φέτος που σκοράρουν και μάλιστα πολύ, οπότε δεν χρειάζομαι και τόσο».

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ…»

Διανύει αισίως το 34ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο, δεν προβληματίζεται διόλου γι αυτό. Μπορεί να προσφέρει και είναι αποφασισμένος να το κάνει, καθώς το όνειρό του δεν είναι άλλο από την θέα ενός «Κλεάνθης Βικελίδης» κατάμεστου και αυτός να είναι κομμάτι της ομάδας.

«Έφαγα δύο χρόνια στη Γ΄ Εθνική! Αλίμονο αν δεν θέλω να παίξω με την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Με ρωτάνε αν θέλω να μείνω και τους απαντάω ότι εννοείται. Απλά, στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα σίγουρο. Είναι όνειρο όλων και δικό μου να ζήσουμε την ατμόσφαιρα του γεμάτου Χαριλάου, στη φυσική θέση του συλλόγου».

Έχεις βιώσει την δεδομένη εκτίμηση του κόσμου προς το πρόσωπό σου;

«Με χαιρετάνε συνέχεια στον δρόμο, αλλά βλέπω στα πρόσωπα του την πίκρα που η ομάδα βρίσκεται σε αυτή τη θέση για δεύτερη χρονιά. Δεν έχουν πολύ όρεξη να έρθουν στο γήπεδο και το καταλαβαίνουμε. Δεν τους κατηγορούμαι. Ελπίζουμε όλοι ότι από τη νέα χρονιά θα είναι μεγαλύτερη η προσέλευση».

Είσαι ικανοποιημένος από τη ζωή σου στην Θεσσαλονίκη;

«Είμαι πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Σαν την Θεσσαλονίκη, όμως, δεν έχει. Τόσο σε μένα, όσο και στην οικογένειά μου, μας αρέσει πολύ αυτή η πόλη. Περνάμε πολύ καλά και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που θέλω να μείνω όσα περισσότερα χρόνια μπορώ. Αν θα μπορούσα θα τελείωνα στον Άρη την καριέρα μου, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν είναι αποκλειστικά στο δικό μου χέρι».

«ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ»

Η περυσινή του εμπειρία, αποτελεί το ιδανικότερο μέτρο σύγκρισης για τα όσα έχουν πετύχει αγωνιστικά φέτος οι «κιτρινόμαυροι» με τον Αργεντινό να γνωστοποιεί το προαίσθημα που είχε από την αρχή της σεζόν:

«Το περίμενα. Κυρίως γιατί φτιάξαμε ένα ρόστερ το οποίο ξεχειλίζει από ποιότητα και εμπειρία. Το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι δεν κάναμε όλοι μαζί προετοιμασία, όπως κάθε άλλη ομάδα. Τα παιδιά που ήταν πέρυσι, ήταν αξιόλογα, ωστόσο τους έλειπαν οι παραστάσεις από τις μεγάλες κατηγορίες».

Είναι αλήθεια, αυτό που επικαλούνται όλοι σου οι συμπαίκτες για τις εξαιρετικές σχέσεις που υπάρχουν φέτος μεταξύ σας;

«Το κλίμα είναι απίστευτο. Υπάρχει μία ηρεμία, για την οποία έχουν σημαντική συμβολή όλοι. Από την διοίκηση, τον προπονητή, εμάς τους παίκτες μέχρι και τον τελευταίο φροντιστή. Είναι ένα από τα μυστικά της φετινής χρονιάς και ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και τα επόμενα χρόνια».

To Top