“Γίνεται υπερπροσπάθεια στον Άρη, ζωτικής σημασίας η υπαγωγή στο άρθρο 99”

Ο ΕΣΑΚΕ εξετάζει την πιθανότητα να κινηθεί δικαστικά με σκοπό να διεκδικήσει τα χρήματα που οφείλονται στις ομάδες από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της περασμένης σεζόν, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιώργος Χαλβατζάκης.

Μιλώντας στον “Sentra”, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ανέφερε ότι πρόκειται για τρεις δόσεις που είναι σημαντικές για τις ομάδες λέγοντας όμως πως θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει, καθώς δεν θέλουν να τραβήξουν τα πράγματα στα άκρα. Ακόμη μίλησε για την πιθανή υπαγωγή της ΚΑΕ Άρης στο άρθρο 99.

Ο κ. Χαλβατζάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για το νέο πρωτάθλημα: «Προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλους τις τομείς της ελληνικής κοινωνίας όπως και στο μπάσκετ. Τα προβλήματα περιορίζονται πλέον είναι μεγάλα αλλά μειώνονται σταδιακά.

Οι 12 από τις 14 ομάδες έχουν λάβει πιστοποιητικό. Εκτός από τον ΠΑΟΚ και τον Άρη που πιστεύω ότι σύντομα θα πάρουν. Πέρσι και τα προηγούμενα χρόνια ξεκινούσε το πρωτάθλημα και κάποιες ομάδες ήταν με ειδική άδεια.

Δεν έχουμε προβλήματα με τα τηλεοπτικά και οι ομάδες έχουν πάρει την πρώτη δόση. Άλλες χρονιές το πρωτάθλημα δεν ξεκινούσε γιατί υπήρχε ένα θέμα, σε δυο με τρία χρόνια δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα»

Για τα χρήματα από την ΕΡΤ: «Αυτά τα χρήματα τα διεκδικούμε έχουμε διαβεβαιώσεις προφορικές ότι θα δοθούν τα χρήματα στις ομάδες και στον ΕΣΑΚΕ. Εμείς μιλάμε με την εταιρία που ήταν ενδιάμεσος. Θα τα διεκδικήσουμε τα χρήματα περιμένουμε να δούμε, δεν θέλουμε να πάμε τα πράγματα στα άκρα. Αν δεν δοθούν τα χρήματα ή μέρος των χρημάτων αυτών είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε δικαστικές διαδικασίες τις επόμενες εβδομάδες. Είχαμε μια επικοινωνία με την εταιρία και μας είπαν ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα περιμένουμε αυτό το σύντομα. Ελπίζουμε να μην είμαι μακριά.

Είναι τρεις δόσεις δεν είναι μεγάλα ποσό αλλά σημαντικό οι προϋπολογισμοί δεν έχουν σχέση με παλιά. Ότι ποσό οφείλεται στις ομάδες είναι πολύ σημαντικά και θα βοηθήσει στην λειτουργία τους»

Για το γεγονός ότι πολλές ομάδες της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα: «Φυσικά με πληγώνει και είναι το μεγάλο στοίχημα. Δεν γίνεται δυνατό πρωτάθλημα χωρίς τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης αλλά ο Ηρακλής και η ΑΕΚ πρέπει να είναι δυνατές»

Για τον Άρη και για τον ΠΑΟΚ: «Τα παιδιά που διοικούν τον Άρη και τον ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια είναι εξαιρετικά και αξιέπαινα και έχουν την στήριξη του ΕΣΑΚΕ. Κάνουν υπερπροσπάθεια για να καλύψουν τις τρύπες του παρελθόντος που δεν φταίνε αυτοί αλλά κάποιοι άλλοι που είναι στο απυρόβλητο. Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε μια διαδικασία εξυγίανσης δουλεύει ομαδικά και σωστά για την εξόφληση των οφειλομένων, γιατί αν δεν το κάνει αυτό κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει.

Ο Άρης είναι σε μια διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99 που είναι πολύ σημαντικό, ζωτικής σημασίας. Αν δεν υπαχθεί το άρθρο 99 που πιστεύω ότι θα υπαχθεί δεν θα υπάρχει. Μετά θα είναι μια δύσκολη και σταθερή πορεία.»

Για το πώς στηρίξει αυτές τις ομάδες ο ΕΣΑΚΕ: «Και τυπικά και ουσιαστικά έχουμε στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Εμείς σαν ΕΣΑΚΕ πάμε στα δικαστήρια μαζί με τις ομάδες, υπέρ των ομάδων. Το ελληνικό δημόσιο είναι υπέρ των ομάδων αυτών, οι διοικήσεις αυτών των ομάδων λειτουργούν σωστά και είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Θέλει δουλειά και στήριξη και από τον κόσμο. Το κλειδί δεν είναι να ενεργοποιηθούν οι επώνυμοι παράγοντες αλλά να έρθει κοντά ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα»

To Top