Γαλλία: Διπλή επιχείρηση της αστυνομίας – Νεκροί οι τζιχαντιστές

Τουλάχιστον τέσσερις όμηροι που κρατούνταν στο σούπερ μάρκετ του δυτικού Παρισιού είναι νεκροί, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.
 
Σύμφωνα με το France 24, οι όμηροι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.
Νεκροί είναι επίσης οι ύποπτοι για την επίθεση στο Charlie Hebdo σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το France 24 μάλιστα αναφέρει ότι ο όμηρος που κρατούσαν από το πρωί σε τυπογραφείο απελευθερώθηκε από τη γαλλική αστυνομία και είναι καλά στην υγεία του.

Παράλληλα, η αστυνομική επιχείρηση στο εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας, πέτυχε – δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας. Τις πρώτες ώρες από τις τέσσερις συνολικά περίπου της ομηρείας κατάφεραν να ξεφύγουν κάποιοι από τους ομήρους.

«Πέστε κάτω» φώναζαν οι Γάλλοι κομάντος προς τους ομήρους την ώρα που ξεκινούσαν την επιχείρηση για την απελευθέρωση των ανθρώπων που κρατούνταν από τον ένοπλο. «Τον έχουμε» ενημέρωσαν μετά την λήξη της επιχείρησης τα μέλη της γαλλικής ειδικής μονάδας Raid. Λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ο 33χρονος Αμντί Κουλομπαλί, ο άνθρωπος που αναγνωρίστηκε ως ο δράστης της ομηρίας τουλάχιστον έξι ανθρώπων έπεσε νεκρός στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.Κατά τη διάρκεια της επέμβασης των Γάλλων κομάντος τραυματίστηκαν κάποια από τα μέλη της αποκαλούμενης Raid, αναφέρουν πληροφορίες των γαλλικών μέσων ενημέρωσης.

Οι αδελφοί Κουασί

Οι αδελφοί Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, οι δράστες της πολύνεκρης επίθεσης στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, “κατηχήθηκαν” πολιτικά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 στην καρδιά του Παρισιού κι ο μεγαλύτερος από αυτούς εκπαιδεύτηκε στον χειρισμό όπλων στην Υεμένη, ενώ ο μικρότερος προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε, να πάει στο Ιράκ για να πολεμήσει εναντίον των Αμερικανών.

Ο Σερίφ, ο μικρότερος, που δικάστηκε το 2008 κατηγορούμενος για στρατολόγηση επίδοξων τζιχαντιστών, ήταν γνωστός στη γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι δύο αδελφοί ήταν επίσης “εδώ και χρόνια” στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ που περιλαμβάνει ονόματα υπόπτων για τρομοκρατία.

Αναβλήθηκε η συνάντηση Ολάντ – Μέρκελ λόγω των γεγονότων

Θυμίζουμε ότι λόγω των γεγονότων αναβλήθηκε συνάντηση που ήταν προγραμματισμένο να έχουν την Κυριακή στο Στρασβούργο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος είχε απευθύνει την πρόσκληση.

Η συνάντηση αναβλήθηκε “εξαιτίας των γεγονότων” που συνδέονται με τις επιθέσεις στη Γαλλία. Διεξάγονται συζητήσεις “για να βρεθεί μια νέα ημερομηνία” για τη συνάντηση των δύο ηγετών, διευκρίνισε ο Άρμιν Μάχμερ.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε το περιβάλλον του Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι θα συναντούσε τη Γερμανίδα καγκελάριο την Κυριακή “για να μιλήσουν για το μέλλον της Ευρώπης”, έπειτα από πρωτοβουλία του Σουλτς.

To Top