Γεμάτες από Άρη οι μικρές Εθνικές ομάδες!

Ένα καλοκαίρι γεμάτο… Άρη υπάρχει μπροστά αναφορικά με τις μικρές Εθνικές ομάδες και τις συμμετοχές τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πέντε παίκτες από το ανδρικό και δύο παίκτες από το παιδικό αναμένεται να στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες Νέων, Εφήβων και Παίδων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ο Άρης είναι ομάδα που αποδεδειγμένα τα τελευταία χρόνια δίνει χώρο και χρόνο σε νέα παιδιά, έστω κι αν αυτό γίνεται μέχρι κάποιο σημείο και από ανάγκη γιατί και οικονομική στενότητα υπάρχει και απαγόρευση μεταγραφών από την FIBA.

Δύο παίκτες του Άρη με πρωταγωνιστικό ρόλο τη φετινή χρονιά, ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Σάσα Βεζένκοφ θα εκπροσωπήσουν την ομάδα τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα γίνει στην Κρήτη το διάστημα 8-20 Ιουλίου. Ο Μποχωρίδης θα είναι αρχηγός αυτής της ομάδας που θα έχει επίσης τους Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου, Αγραβάνη, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και τον Στέλιο Πουλιανίτη που επιστρέφει στις μικρές Εθνικές ομάδες μετά την χρονιά που έκανε με το εφηβικό του Άρη και την παρουσία του στην ανδρική ομάδα.

Ο Βεζένκοφ θα είναι αρχηγός της Εθνικής Νέων Βουλγαρίας, που επίσης συμμετέχει στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού.

Τέλη Ιουλίου ξεκινάει στο Ικόνιο της Τουρκίας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων. Από τους βασικούς παίκτες της ομάδας αυτής θα είναι ο Κώστας Μήτογλου, ο οποίος φέτος ήταν μέλος της ανδρικής ομάδας του Άρη, πήρε κάποια λεπτά συμμετοχής και ήταν μαζί με τον Πουλιανίτη οι ηγέτες του εφηβικού τμήματος, το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης. Εκτός απροόπτου παρών στην Τουρκία θα είναι και ο Δημήτρης Φλιώνης, έστω κι αν είναι γεννημένος το 1997.

Το διάστημα 20-30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην Λετονία το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων και εκεί οι κίτρινοι φιλοδοξούν να εκπροσωπηθούν με δύο παίκτες που φέτος αγωνίστηκαν και με το παιδικό (3ο στη Θεσσαλονίκη) και με το εφηβικό. Πρόκειται για τους Γιάννη Καρασίμο και Τάσο Πασχαλίδη, οι οποίοι έχουν κατ’ επανάληψη κληθεί στα κλιμάκια της ομοσπονδίας και πλέον είναι έτοιμοι να μπουν στην Εθνική Παίδων.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ (Κρήτη) 8-20 Ιουλίου

Λευτέρης Μποχωρίδης

Σάσα Βεζένκοφ

Στέλιος Πουλιανίτης

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ

ΤΟΥΡΚΙΑ (Ικόνιο) 24 Ιουλίου – 3 Αυγούστο

Κώστας Μήτογλου

Δημήτρης Φλιώνης

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ

ΛΕΤΟΝΙΑ (Ρίγα) 20-30 Αυγούστου

Γιάννης Καρασίμος

Τάσος Πασχαλίδης



To Top