Συναρπαστικoί αγώνες και μήνυμα ζωής στο “Komotini Street Relays” (photostory)

Με τον πιο συναρπαστικό τρόπο ολοκληρώθηκε ο 1ος Αγώνας Σκυταλοδρομίας Δρόμου “Komotini Street Relays 2014” που αποτελεί μέρος της σειράς “Βίκος Relays 2014” και διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Ηρόδικος, σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, τα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και την υποστήριξη του Ερμή.

Οι λέξεις είναι… φτωχές για να περιγράψουν την ανάδειξη του μεγαλείου του αθλητισμού με όσα έγιναν στους δρόμους της Κομοτηνής και την στήριξη που έτυχε η διοργάνωση από τους κατοίκους της πόλης.

Ο αγώνας δρόμου 12 χιλιομέτρων ξεκίνησε από τα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία που ήταν κατάμεστη από χιλιάδες κόσμου. Μια υπέροχη πόλη, με αθλητική κουλτούρα έζησε και προσέφερε μεγάλες στιγμές μέσα από τα αθλητικά γεγονότα της σημερινής (11/5) ημέρας. Ήταν ασύλληπτη η αίσθηση να βλέπει κανείς τους δρομείς στην Σκυταλοδρομία Δρόμου, πρωταθλητές, αθλητές, ανθρώπους όλων των ηλικιών, κάθε φύλου και φυσικά για πρώτη φορά τόσα πολλά άτομα με αναπηρία, να δίνουν τον δικό τους αγώνα στους δρόμους της Κομοτηνής, ανάμεσα σε πλήθος κόσμου.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού αθλητισμού στις κατηγορίες ΑμεΑ και η ομάδα του έκλεψαν την παράσταση, όπως και ο Κύπριος πρωταθλητής, Μάριος Αποστολίδης. Παρούσα και η Ολυμπιονίκης μας, Πηγή Δεβετζή που τίμησε με την παρουσία της την διοργάνωση, η πρωταθλήτρια στα 400μ., Έφη Γαβαλά, όπως και ο Αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Γιώργος Κώστα, ο οποίος έτρεξε με τον Παραολυμπιονίκη και πρόεδρο του Συλλόγου “Περπατώ”, Αλέξανδρο Ταξιλδάρη. Συμμετείχε επίσης και ο Μιχάλης Ραγκούσης, πρόεδρος του Ηρόδικου και ο Παραολυμπιονίκης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, Μάκης Καλαράς.

Μοναδικές ήταν οι στιγμές που χάρισαν στη διοργάνωση και οι μικροί αθλητές που συμμετείχαν στα “Kids Relays”!

Ξεχωριστή νότα στη διοργάνωση έδωσαν τα παιδιά της ομάδας hand’y’bike, από το Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης του Συλλόγου “Περπατώ”, που απέδειξαν πως ο αθλητισμός και το δρομικό κίνημα διαγράφουν το “δεν μπορώ” και το “δεν θέλω”, εξουδετερώνουν οποιαδήποτε “διάκριση”.

Η αίσθηση που άφησε το “Komotini Street Relays 2014” αποτυπώθηκε στα πρόσωπα και τις αντιδράσεις των θεατών που παρακολούθησαν τα αγωνίσματα, οι οποίοι όχι απλά αγκάλιασαν την διοργάνωση, αλλά… απαίτησαν να δοθεί από τώρα ημερομηνία για τον επόμενο αγώνα, του χρόνου.

Τεράστιο ρόλο στην επιτυχία του πρώτου “Komotini Street Relays 2014” έπαιξαν οι εθελοντές, περισσότεροι από 100 φοιτητές των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, μέλη του Συλλόγου “Περπατώ”, μέλη της ομάδας Διάσωσης, διευκολύνοντας όλη την διαδικασία και προσφέροντας βοήθεια όπου αυτή χρειαζόταν, όπως επίσης σημαντική ήταν και συμβολή του Στρατού.

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε σε μια περιοχή που σφύζει από αθλητισμό, παράγει αθλητές και πρωταθλητές, αλλά ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει ένα ανάλογο αθλητικό γεγονός. Είναι ο πρώτος μεγάλος αγώνας στο δρομικό κίνημα που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και συγκέντρωσε ανθρώπους όχι μόνο από την Κομοτηνή, αλλά και από την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, την Ορεστιάδα… Και ήταν μόνο η αρχή!

Πηγή: relays.gr, Φωτογραφίες: azsportsimages.com

To Top