ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Γεννάτος: “Δουλεύουμε μέρα, νύχτα, έτοιμο το Χαριλάου με Λιβαδειά! 500.000 ευρώ το κόστος”

O υπεύθυνος των εργασιών για την τοποθέτηση του χλοοτάπητα στο Κλεάνθης Βικελίδης, Θεοφάνης Γεννάτος αναφέρθηκε στα όσα γίνονται αυτήν την στιγμή και στην προετοιμασία για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά ανέφερε:

Το έργο έχει μπει στην τελική του ευθεία, δουλεύει το συνεργείο προκειμένου να εγκατασταθεί ο υβριδικός χλοοτάπητας, ο οποίους είναι η μίξη φυσικού και συνθετικού

Το συνεργείο δουλεύει επί 24ώρου βάσεως με 3 βάρδιες, δεν σταματάμε, και μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι όλη την νύχτα οι προβολείς είναι ανοιχτοί.

Για το εάν είναι 100% σίγουρο ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το Άρης-Λεβαδειακός:

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να υπάρξει πρόβλημα.

Για την ακριβή διαδικασία που ακολουθείται:

Το μηχάνημα που είδατε και στις φωτογραφίες εγκαθιστά την ίνα σε βάθος 18 εκατοστών και 2 εκατοστών από την επιφάνεια. Όταν κουρεύεται ο χλοοτάπητας ενόψει αγώνα, κουρεύεται στα 2,5 εκατοστά, η συνθετική ίνα είναι στα δυο εκατοστά.

Έτσι, το φυσικό χόρτο περιπλέκεται γύρω από την ίνα κι έτσι είναι πολύ δύσκολο να φύγει κομμάτι κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Έχει μάλιστα αποδηχθεί ότι αυτός ο χλοοτάπητας συγκρατεί και προστατεύει από τους τραυματισμούς.

Για την προβληματική κατάσταση του χλοοτάπητα στο φιλικό με τη Λάρισα:

Για να μπει η συνθετική ίνα απαιτητέ το υπόστρωμα του χλοοτάπητα να είναι 100% αμμώδες.

Αποδείχθηκε στην πράξη επειδή είχαμε δύσκολο καλοκαίρι ότι σε ένα αμμώδες υπόστρωμα αργεί ο χλοοτάπητας να δέσει σε σχέση με ένα απλό υπόστρωμα.

Επειδή είχαμε πει με την διοίκηση ότι θα μπει και η ίνα έπρεπε να τηρηθούν αυτές οι προδιαγραφές, αποδείχθηκε στην πράξη ότι το γήπεδο ήθελε λίγο περισσότερο χρόνο.

Για το ότι ο συγκεκριμένος χλοοτάπητας χρησιμοποιείται από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης:

Σχεδόν όλα τα μεγάλα κλαμπ έχουν αυτήν την τεχνολογία, και στο μουντιάλ της Ρωσίας τα περισσότερα γήπεδα είχαν υβριδικό χλοοτάπητα.

Για το συνολικό κόστος των εργασιών:

Έφτασε περίπου στο μισό εκατομμύριο, ξεχωριστά από το Ρύσιο.

Για το Νέο Ρύσιο και τις εργασίες που γίνονται εκεί:

«Έχουμε ξεκινήσει και τη συντήρηση στο Νέο Ρύσιο. Θα γίνει πιο εντατική η συντήρηση, καθώς θα μας βοηθούν και οι καιρικές συνθήκες. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα δουλέψουμε πολύ εντατικά, για να έχει η ομάδα και τα κατάλληλα προπονητήρια».

Για το πότε θα παραδοθεί το γήπεδο:

Σε 2-3 μέρες θα έχουμε τελειώσει, είναι όλα οργανωμένα ώστε να έχουν φύγει τα μηχανήματα και να μην υπάρχει κανένα θέμα.

To Top