Γεωργιάδης στο PRESSARIS: “Με τη δύναμη της έδρας, ο Άρης μπορεί να νικήσει τον Παναθηναϊκό”

Είναι από τους λίγους παίκτες που έχουν συνδέσει το όνομά τους και με τις δύο ομάδες. Ο Γιώργος Γεωργιάδης (του Σάββα) μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, το Δεκέμβριο του 1998, ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη για χάρη του Άρη. Εκείνη την εποχή μεγαλομέτοχος των κίτρινων ήταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς, αλλά ο δραμινός μεσοαμυντικός δεν έμεινε περισσότερο από ένα χρόνο λόγω του Ίλια Πέτκοβιτς και αποχώρησε για άλλες πολιτείες.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόσο του Άρη, όσο και του Παναθηναϊκού μίλησε στο PRESSARIS με αφορμή το παιχνίδι του Σαββάτου, καταθέτοντας τις σκέψεις του μέσα από την δική του οπτική γωνία.

Ποια είναι η γνώμη σας για το παιχνίδι; Κάποια ομάδα έχει το προβάδισμα;

“Ειναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Πάντα είναι δύσκολο να πεις ποιος θα κερδίσει. Αυτή την  χρονική στιγμή προβάδισμα έχει ο Παναθηναϊκός, αν και προέρχεται από ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Άρης έχει προβλήματα τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οικονομικό κομμάτι και αυτό επηρεάζει τη συνολική του εικόνα”

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των δύο ομάδων;

“Το μεγάλο πλεονέκτημα του Άρη είναι ο κόσμος του. Το γεμάτο Κλέανθης Βικελίδης είναι μεγάλο αβαντάζ για τους κιτρινόμαυρους, το οποίο εάν το εκμεταλλευτεί θα αποκτήσει προβάδισμα. Βέβαια το αγωνιστικό είναι ένα θέμα, όπου ο Άρης δεν είναι τόσο δυνατός όσο θέλει ο κόσμος του. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει κάποιους ποδοσφαιριστές που κάνουν την διαφορά. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η ψυχολογία που είναι σοβαρός παράγοντας σε ένα τέτοιο παιχνίδι.”

Η γνώμη σας για την διαιτησία;

“Γίνονται λάθη και πολλά, αλλά νομίζω ότι είναι περισσότερο ανθρώπινα λάθη από την διαιτησία. Γενικά είμαι της γνώμης ότι είναι καλύτερα να μην μιλάμε για αυτό αλλά να επικεντρωνόμαστε στους πρωταγωνιστές, που είναι οι ποδοσφαιριστές!”

Υπάρχει κάποιο παιχνίδι Άρη-Παναθηναϊκού που σας έμεινε στο μυαλό;

“Το παιχνίδι που δεν θα ξεχάσω ήταν στο Κλεάνθης Βικελίδης το 1999 με προπονητή τον Γιώργο Παράσχο για το κύπελλο. Τότε έπαιξα με την φανέλα των κιτρινόμαυρων. Ο αγώνας έληξε 1-1 και ο Άρης νίκησε με 4-2 στα πέναλτι και πέρασε στα ημιτελικά!”

Επιμέλεια: Θοδωρής Θεοχαρίδης

To Top