Παιχνίδι των… «Λοχαγών» σε βάρος του Άρη – Συσπείρωση και αντίδραση τώρα!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται χρόνο με τον χρόνο. Εκεί που λέγαμε πως τα έχουμε δει όλα, έρχεται άλλη μια διαιτησία για να ταρακουνήσει τα νερά του άνευρου ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ξέσπασε συζήτηση σχετικά με το αν είναι σωστή η απόφαση Σπάθα να αποβάλει ποδοσφαιριστή στα πρώτα δευτερόλεπτα. Φυσικά, για τα υπόλοιπα δεν γίνεται λόγος. Ούτε για την σκαριά του Κάλαϊτζιτς στον Σταυρόπουλο, ούτε για το ξύλο στον Αγκάνθο από τον Ζόρο, ούτε για το πέναλτι στον Ισπανό που έγινε δια μαγείας  οφσάιντ.

Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε για ακόμα μια φορά με την διαιτησία. Έχει καταντήσει παροιμιώδης. Με την αναφορά και μόνο του ονόματος ενός διαιτητή που έχει «σφάξει» τον Άρη, γνωρίζουν όλοι σε ποιον αγώνα αναφέρεται. Δεν είναι ώρα να ξύσουμε πληγές, απλά το αναφέρουμε για του λόγου το αληθές.

Ο Ηλίας Σπάθας έσπευσε να ενημερώσει τους ανθρώπους του Άρη πως η αποβολή του Έλσνερ είναι για σεμινάριο!!! Όχι μόνο δεν κρατάνε τουλάχιστον τα προσχήματα, αλλά ρίχνουν και λάδι στη φωτιά.

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε τσιμουδιά» παραδέχτηκε άνθρωπος της ομάδας που κάθεται στον πάγκο. «Το μόνο που θα πετύχουμε είναι να αποβληθούμε και να επιβληθούν πρόστιμα στην ΠΑΕ. Ταυτόχρονα μας προκαλούν με ειρωνικά σχόλια, τι μπορούμε να κάνουμε».

Παράλληλα τίθεται ένα ακόμα ερώτημα, καθόλου ρητορικό. Τι κάνει η διοίκηση για να προστατέψει την ομάδα; Ας μην είμαστε αφελείς. Ό,τι κι αν κάνει θα το δήλωνε δημόσια; Θα ενημέρωνε τον κόσμο της ομάδας με δελτίο Τύπου;

Είναι προφανές ότι ο Άρης έχει πέσει θύμα των «Λοχαγών» παραγόντων (εξωδιοικητικών και μη) που έχουν άμεση σχέση με το σύστημα. Δεν πρόκειται για ανθρώπους που βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία, αλλά έχουν θέσεις «κλειδιά». Επηρεάζουν είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο. Έχουν άρρηκτους δεσμούς μέσα στους κύκλους της διαιτησίας, κάνοντας έτσι την δουλειά τους αθόρυβα.

Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα, ούτε να δώσουμε παραδείγματα για ευνόητους λόγους. Όπως γίνεται αντιληπτό οι ισορροπίες είναι λεπτές. Το σενάριο να μην θέλουν οργανωμένα τον Άρη στην Σούπερ Λίγκα είναι καταστροφικό για το ίδιο το προϊόν. Αν λείψει ο Άρης γιατί κάποιοι ετσιθελικά αποφάσισαν, το υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο.

Από την άλλη πλευρά είμαστε σίγουροι πως ο Άρης θα βρει τρόπο να αντιδράσει. Να συσπειρωθεί και να πατάξει κάθε είδους αδικία. Μπορεί αγωνιστικά να έχει αδυναμίες, όμως έχει δικαίωμα στην νίκη, όπως κι οι υπόλοιπες ομάδες του συνεταιρισμού!

 

To Top