Γεωργιάδης: «Τρύπα στο νερό μια προσωρινή έκθεση, δεν υπάρχουν… χαμένα βιβλία»

Νέες δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Λέσχης Φίλων Άρη, Κώστας Γεωργιάδης και αναφέρθηκε μεταξύ στον οικονομικό έλεγχο και στις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν.

Οι δηλώσεις έγιναν στα “Α.Ν. 98,7” μετά την σχετική ανακοίνωση της ΚΜΑ

 Στην αρχική του τοποθέτηση, μίλησε για το τι ακριβώς έγινε χτες και είπε χαρακτηριστικά: «Χτες, ήρθε ο άνθρωπος της Nexia και μας εξήγησε πολλά πράγματα. Μας είπε ότι προσωρινό πόρισμα, δεν μπορεί να υπάρξει. Ή θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος και θα έχουμε πόρισμα, ή δε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος και δε θα έχουμε πόρισμα. Άνθρωποι της προηγούμενης διοίκησης τον είχαν ρωτήσει αν μπορεί να κάνει μια προσωρινή έκθεση για το που έχουν φτάσει και μας μετέφερε ότι η έκθεση αυτή θα ήταν ελλιπής και θα έδινε την μισή εικόνα των πραγμάτων. Έτσι, θα μπορούσε να μην αποδοθεί η πραγματικότητα όπως πρέπει για κάποια πρόσωπα.

Μια τέτοια έκθεση, θα ήταν μια τρύπα στο νερό, όσον αφορά τη σωστή ενημέρωση του κόσμου. Ο άνθρωπος λοιπόν μας είπε ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και μετά να τη δώσουμε τα στοιχεία στον κόσμο ολοκληρωμένα. Και αυτός θα βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιος έκανε κακοδιαχείριση, ποιος όχι ή οτιδήποτε άλλο».

 Για το πότε αναμένεται να έχουμε ολοκληρωμένο το πόρισμα, ανέφερε: «Το ρωτήσαμε αυτό στον άνθρωπο της Nexia και μας είπε ότι για να μας το προσδιορίσει με ακρίβεια, θα πρέπει να ξέρει πότε θα είναι σε θέση να του δώσει κάποια έγγραφα η ΠΑΕ Άρης. Αυτός, πρέπει να στείλει ένα χαρτί που να λέει συγκεκριμένα πόσα και ποια έγγραφα θέλει. Κάνουμε τα πάντα για την ταχύτερη και πληρέστερη εύρεση των εγγράφων αυτών. Ο άνθρωπος μας ξεκαθάρισε ότι αυτό έχει να κάνει με αντικειμενικές δυσκολίες, επειδή είναι έγγραφα παλαιότερων χρήσεων και δε βοηθούν και οι τράπεζες. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε στους ελεγκτές τα έγγραφα. Μάλιστα, μας είπε χτες ότι είχε μια πρώτη συνάντηση με τον Λάμπρο Σκόρδα, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι είναι ο πρώτος που θέλει να βγει ο έλεγχος, γιατί τόσο καιρό έχει φάει πολύ «λάσπη».

Μας είπε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχτεί παρέμβαση από τον οποιοδήποτε, όπως έχει γίνει και μέχρι τώρα. Υπάρχει σύμβαση που τηρούμε απαράβατα. Δεν υπάρχει δυνατότητα να παρέμβει κανείς. Κάνει τη δουλειά του απρόσκοπτα και τα μόνα εμπόδια είναι αντικειμενικά. Υπάρχει πρόβλημα στη ροή πληροφοριών από στοιχεία προηγούμενων χρήσεων».

 Για το αν είναι πολλά τα έγγραφα που απαιτούνται, τόνισε: «Δεν το ξέρω, σήμερα όμως θα το μάθουμε. Γιατί ζήτησα εγγράφως να μου στείλει χαρτί που να λέει ακριβώς τι χρειάζονται. Για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να τα βρούμε. Ήταν αδόκιμο να λέγονται ημερομηνίες για το πότε θα τελειώσει ο έλεγχος. Για να υπάρξει προσωρινή έκθεση, πρέπει να αλλάξουμε την αρχική συμφωνία και αυτό εμείς δε θέλουμε να το κάνουμε. Για να μη φανεί ότι πάει να γίνει συγκάλυψη. Δε θέλουμε να το κάνουμε, δε ξέρουμε αν μπορούμε. Πρέπει να διατηρηθεί η συμφωνία ως έχει».

 Για τις φημολογίες για χαμένα βιβλία, επεσήμανε: «Αυτό δεν ισχύει. Και στο παρελθόν υπήρξε λογιστής που ζήτησε κάποια βιβλία και τα πήρε. Υπήρξε συνδρομή από όλους. Αλλά υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες που ξεπερνούν το αρχείο της ΠΑΕ. Βρίσκονται αυτά τα έγγραφα, δεν είναι εξαφανισμένα. Απλώς βρίσκονται στα χέρια τρίτων. Το άκουσαν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αυτό που σας λέω  Χτες τα τρία μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής, δεν ξέρω γιατί δε βρέθηκαν στην ενημέρωση. Θα ήθελα πολύ να ενημερωθούν και αυτοί ευθέως. Αυτή είναι η κατάσταση. Δεν μπορούσε να μας πει ακόμα κάτι συγκεκριμένο για ημερομηνία, γιατί ο όγκος δουλειάς είναι τεράστιος.

Ο άνθρωπος θεωρεί ότι προχώρησαν και προχωρούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μπορούν. Μας είπε ξεκάθαρα ότι θα ήταν λάθος να μιλήσουμε για ημερομηνίες, μέχρι να έχει στα χέρια του ό,τι χρειάζεται. Έτσι έχουν τα πράγματα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Θα πιέσουμε, θα γίνουμε ενοχλητικοί, αλλά θα τα βρούμε».

To Top