Οι… Βεστφαλοί ξανάρχονται

Ημέρα Τσάμπιονς Λιγκ η σημερινή, καθώς έχουμε δύο επαναληπτικές αναμετρήσεις για την προημιτελική φάση, της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Γαλατασαράι-Ρεάλ Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μάλαγα.

Στραμμένα τα βλέμματα και στους δύο αγώνες, αλλά το ενδιαφέρον μεγαλύτερο στην Βεστφαλια. Εκεί η παρέα του Γιουργκεν Κλοπ υποδέχεται την έκπληξη της εφετινής διοργάνωσης Μάλαγα, με στόχο την πρόκριση στην ημιτελική φάση. Το αποτέλεσμα της πρώτης τους “μάχης” είναι ρευστό (0-0) και άπαντες σήμερα το βράδυ θα καταθέσουν όλες τους τις δυνάμες για την πολυπόθητη νίκη, που ισοδυναμεί με πρόκριση.

Χωρίς απουσίες θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι καθώς έτοιμος να αγωνιστεί είναι ο βασικός της αμυντικός Χουμελς. Οι Ανδαλουσιανοί δεν υπολογίζουν τον αρχηγό τους Ουέλιγκτον, ενώ ο Πελεγκρίνι ταξίδεψε στην Χιλή καθώς “έφυγε” από την ζωή ο πατέρας του. Πιστεύουμε ότι η καυτή έδρα της Μπορούσιας θα δώσει φτερά στους ποδοσφαιριστές και θα καταφέρει να αναδειχθεί νικήτρια, και μάλιστα θα το κυνηγήσει από το ημίχρονο.

Στην γειτονική Τουρκία τώρα, η Γαλατά έπειτα από την ήττα της προηγούμενης εβδομαδας από τους Μανδριλένους με σκορ 3-0 δεν έχει και πολλές ελπίδες -έως καθόλου- να υπερπηδήσει το εμπόδιο της Ρεάλ. Περιμένουμε να ανοιχτεί και να επιτεθεί από νωρίς ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα ποδοσφαιρικά σύνολα στον κόσμο, και είναι βέβαιο πως δεν θα κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα! Το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες θεωρείται μια πολύ σωστή επιλογή.

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, τις Αγγλιδούλες όπως χαρακτηριστικά τις προσφωνώ. Εκεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το παιχνίδι ανάμεσα στην Μπέρτον και την Γουίκομ. Οι φιλοξενούμενοι έπειτα από τις μεστές εμφανίσεις που πραγματοποίησαν τις τελευταίες δύο αγωνιστικές, κλείδωσαν και μαθηματικά την υπόθεση παραμονή.

Πλέον ήδη σκέφτονται την επόμενη χρονιά, καθώς ο φετινός στόχος επιτεύχθει σχετικά άνετα. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι προέρχονται από εμφατική ήττα από την Πορτ Βέιλ με 7-1 και δείχνουν να περνάνε μια περίοδο κρίσης. Καλύτερη ευκαιρία από την σημερινή της αντίπαλο για εξιλεωση δεν μπορεί να βρει. Και όταν μιλάμε για ορατό τον στόχο της πρώτης τριάδας που απέχει μόλις έναν βαθμό, τι καλύτερη ευκαιρία; Άσος λοιπόν για την ιστορική Μπέρτον!

Τέλος να κάνουμε και μια βόλτα από τους “μικρούς” της Σκωτίας. Ιστ Φαιφ-Στανράερ, το ντέρμπι της παραμονης για την Β’Σκωτίας. 11 αγωνιστικές έχουν οι γηπεδούχοι να γευτούν τη χαρά της ηττας. Βρίσκονται προ-τελευταίοι στην βαθμολογία ενώ πέντε βαθμούς πιο πάνω βρίσκεται η ομάδα που δέχεται κατά ριπάς γκολ στην κατηγορία, η Στανραερ. Με άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης, οι ελπίδες για παραμονή θα είναι μηδαμινές! Παμε με το αίσθημα επιβίωσης και τα πολλά γκολ!

Για όσους βέβαια θέλουν να ασχοληθούν με την πορτοκάλι θέα, το αποψινό παιχνίδι για τους TOP 8 της EUROLEAGUE Μπαρτσελόνα -Παναθηναϊκός προσφέρεται για πονταρισμα. Οι μπλαουγκρανα με τις έως τώρα εμφανίσεις τους έχουν αποδείξει ότι παίζουν το καλύτερο μπάσκετ από κάθε άλλη ομάδα. Αν εμφανιστούν σοβαροί θα μπορέσουν να διασπάσουν την άμυνα του τριφυλλιού. Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα σε κανένα σημείο του αγώνα η σοβαρή Μπαρτσελόνα απέναντι στον φετινό Παναθηναϊκό.

 H πρόταση μας

Ντόρτμουντ-Μάλαγα (1/1)

Γαλατασαράι-ΡεάλΜαδρίτης(G/G)

Μπέρτον-Γουικομ (1)

ΙστΦαιφ-Στανραερ (1-ΟΒΕΡ)

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός (1/1)

To Top