Γιάκομπ: «Το πάθος που δείξαμε ήταν το κλειδί»

Για τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, για τη δική του συμμετοχή του σε ρόλο βασικού, αλλά και για το… στοίχημά του να επανέλθει στα γκολ, μίλησε ο Βικτοράς Γιάκομπ στην συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Europe 1».

«Ήταν πολύ σημαντικό το ότι μπήκαμε πολύ δυνατά και σκοράραμε αμέσως. Με τον τρόπο αυτό στείλαμε το μήνυμα ότι θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη. Όλοι οι παίκτες έπαιξαν με μεγάλο πάθος και πιστεύω ότι αυτός ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για να φτάσουμε στην επικράτηση», είπε ο Ρουμάνος φορ, συμπληρώνοντας: «Αν ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι, πιστεύω ότι στα πρώτα 30 λεπτά θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί 3-0»!

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι πρέπει και η συνέχεια να είναι ανάλογη: «Ο στόχος μας είναι να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Ελπίζω ότι η νίκη επί του Παναθηναϊκού θα αποτελέσει την απαρχή ενός καλού σερί. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι, για να αποδείξουμε ότι η χθεσινή μας εμφάνιση δεν ήταν μια σύμπτωση».

Σε ερώτηση για το αν το σχήμα με «δίδυμους πύργους» Γιάκομπ – Τσέζαρεκ κρίνεται επιτυχημένο από τον πρώτο εκ των δύο συντελεστών του, σχολίασε: «Αυτή την στιγμή, επειδή κερδίσαμε, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μια καλή τακτική. Έχουμε όμως περισσότερους από 30 ποιοτικούς παίκτες στην ομάδα, γι’ αυτό εξαρτάται τώρα από τον προπονητή να βρίσκει την συνταγή για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»

Όσο για το τι έφταιξε επί Σάκη Τσιώλη, η γνώμη του Γιάκομπ ήταν η εξής: «Δεν μπορώ να δώσω απάντηση σ’ αυτό. Ίσως δεν είχαμε τύχη, ίσως δεν ήταν ακόμα ‘δεμένη’ η ομάδα, ίσως δεν βρήκε λύση ο προπονητής… Μπορούμε να βρούμε πολλές δικαιολογίες. Πλέον όμως ο κ. Τσιώλης δεν βρίσκεται εδώ, συνεπώς αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι πώς θα βρούμε τώρα τις λύσεις, ώστε η ομάδα να κερδίζει».

Δεν παρέλειψε βέβαια να μιλήσει και για τον Μίχαλ Πρόμπιερζ: «Κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του. Ο κ. Πρόμπιερζ είναι πολύ παθιασμένος, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς! Έχει γερμανική νοοτροπία και θέλει όλα να είναι ξεκάθαρα μέσα στο γήπεδο, πράγμα με το οποίο συμφωνώ, γιατί πολλές φορές αυτές οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά».

Αναφορικά με την προσωπική του απόδοση και τον επόμενο στόχο του, ο Ρουμάνος στράικερ είπε: «Ήταν μια καταστροφή για μένα το γεγονός ότι δεν έκανα προετοιμασία. Σιγά – σιγά έφτασα στο επιθυμητό επίπεδο φόρμας και είμαι πολύ κοντά στο 100%. Πλέον, το μόνο που μου λείπει είναι το γκολ!».

Παράλληλα, σχολίασε τη… ροπή του στις κίτρινες κάρτες: «Πλέον βλέπετε ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά για μένα. Μερικές φορές μπορεί να χάσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου μέσα στο γήπεδο, αλλά πρέπει να σκέφτεσαι διαρκώς το παιχνίδι».
Όταν όμως ρωτήθηκε αν χθες είδε κάρτα ή όχι, απάντησε με το αφοπλιστικό… «Δεν θυμάμαι»!

Ο Βικτοράς Γιάκομπ απάντησε και στις ερωτήσεις που του έκανε τηλεφωνικά ο Γιώργος Τότσικας, εκ μέρους του PRESSARIS, περιγράφοντας πώς ένιωσε με την επιστροφή του στην ενδεκάδα, μία εβδομάδα αφότου είχε μείνει εκτός αποστολής με τον Πανιώνιο: «Είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να σεβόμαστε τις αποφάσεις του προπονητή. Οι παίκτες οφείλουν να είναι πάντοτε προετοιμασμένοι για να αποδώσουν καλά, εφόσον τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν. Έτσι πρέπει να γίνεται».

Τέλος, για το προσεχές παιχνίδι, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης του Τσιώλη, υπογράμμισε: «Εμείς θα κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα, χωρίς να κοιτάξουμε ποιος είναι ο προπονητής των αντιπάλων. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, γιατί όλες οι ομάδες θέλουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους όταν αντιμετωπίζουν τον Άρη. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, ώστε να δώσουμε συνέχεια στο χθεσινό καλό αποτέλεσμα και να πλησιάσουμε σιγά – σιγά στον στόχο της Ευρώπης».

To Top