Κερούς: “Το πιο συναρπαστικό κάρφωμα” (video)

Ο Σέρτζιο Κερούς έγινε ένα από τα πρόσωπα της ημέρας στη μπασκετική Ευρώπη με το κάρφωμά του χθες στο φινάλε του πρώτου μέρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό. “Ένιωθα για λίγο αόρατος, ότι κανείς δεν μπορούσε να με αγγίξει”, είπε σήμερα ο Αμερικανός φόργουορντ.

Τι σκέφτηκες όταν πήρες τη μπάλα και άρχισες να τρέχεις προς το καλάθι του Ολυμπιακού;
Είδα το χρονόμετρο και απέμεναν έξι δευτερόλεπτα, ο Μήτσος (Τσαλδάρης) με φώναξε για να κάνω πιο γρήγορα. Τότε είδα ότι έμεναν τέσσερα δευτερόλεπτα. Προσπέρασα το Νο16 του Ολυμπιακού, είδα ότι έμεναν τρία δευτερόλεπτα και είπα ότι θα πατήσω και θα πηδήξω όσο πιο καλά μπορώ και ότι γίνει… Ξαφνικά τότε με έναν μοναδικό τρόπο έβγαλα φτερά και έμαθα να πετάω!

Είναι αυτό το καλύτερο κάρφωμα στην καριέρα σου;
Είχα ένα παραπλήσιο στο κολέγιο, στις αρχές, αλλά ειλικρινά αυτό πρέπει να είναι το πιο συναρπαστικό κάρφωμα που έκανα ποτέ σε συνάρτηση με το που ήμουν μέσα στο γήπεδο και πως αντιδρούσαν οι φίλαθλοι σε εκείνο το σημείο. Μέχρι και οι προπονητές μου με είπαν Air Kerusch!

Μας θύμισε κάπως το κάρφωμα του Βινς Κάρτερ στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ απέναντι στον Γάλλο, Φρεντερίκ Βάις που πήδηξε από πάνω του και κάρφωσε…
Δεν έχεις άδικο! Το θυμάμαι, όντως έχουν κοινά σημεία. Είναι από τις στιγμές που πραγματικά εύχεσαι να ξαναγυρίσεις πίσω στο χρόνο και να το κάνεις ξανά και ξανά. Για τρία δευτερόλεπτα ένιωθα αόρατος, ότι κανείς δεν μπορούσε να με αγγίξει!

Ένιωσες σαν τον Μάικ (Τζόρνταν);
Ποιον Μάικ; Νόμιζα ότι μου λέγατε για τον συμπαίκτη μου (Τσαϊρέλη)! Ένιωσα σαν τον Μάικλ Τζόρνταν λίγο! Είναι μια στιγμή που δεν έχεις συνειδητοποιήσει τι έκανες… Όταν κατέβαινα και πάτησα στο παρκέ, τότε το κατάλαβα και είπα “θεέ μου έκανα εγώ τέτοιο πράγμα”;

Δείτε τις δηλώσεις του Σέρτζιο Κερούς για το εντυπωσιακό κάρφωμά του:

{youtube}T6ky_9Gy-n0|640|360|1{/youtube}

To Top