Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τρίτος σκόρερ στο ΝΒΑ για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Άγγιξε μάλιστα τη δεύτερη θέση καθώς εκεί ανέβηκε φέτος ο Πολ Τζορτζ με 28,0 πόντους, διαφορά δηλαδή ελάχιστη μεταξύ τους που θα καλυπτόταν εύκολα αν ο Γιάννης έπαιζε περισσότερο σε σχέση με τον άσο των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.
Ο Τζορτζ πατούσε στο παρκέ 36,9 λεπτά κατά μέσο όρο και ο Γιάννης τέσσερα λιγότερα! Τον ίδιο χρόνο με τον Τζορτζ είχε και ο πρώτος και της εφετινής λίστας, Τζέιμς Χάρντεν, που το… τερμάτισε με 36,1 πόντους!

Αν δηλαδή ο Γιάννης έπαιζε όσο οι δύο τους, τότε σίγουρα θα προσπερνούσε τον Τζορτζ και θα πλησίαζε τρόπον τινά τον “μουσάτο”, αφού μαθηματικά αν το πάρουμε θα πρόσθετε περίπου 2-4 πόντους. Ας είναι. Κάνει τόσα άλλα πράγματα μέσα στο γήπεδο που οι άλλοι δύο δεν μπορούν να πετύχουν, που από μόνη της η τρίτη θέση συνιστά τεράστια επιτυχία.

Πέρυσι ο Γιάννης ήταν τέταρτος σκόρερ στο ΝΒΑ με 26,9 πόντους, ισόβαθμος με τον Ντάμιαν Λίλαρντ με τους Χάρντεν, Άντονι Ντέιβις και ΛεΜπρόν Τζέιμς μπροστά του. Οι δύο τελευταίοι έπεσαν χαμηλότερα φέτος ειδικά από τη στιγμή που ο “μονόφρυδος” περιορίστηκε στο δεύτερο μισό της σεζόν λόγω της απαίτησης του να γίνει ανταλλαγή.

To Top