Ποια ΣΠΑΛ; Ο Άγιαξ…

Η Γιουβέντους έχει την δυνατότητα σήμερα να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο. Έχοντας διαφορά 20 βαθμών από την Νάπολι και με 7 αγωνιστικές να απομένουν, χρειάζεται έναν βαθμό αφού υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία με την Νάπολι. Όλα αυτά στην θεωρία βέβαια καθώς όλοι ξέρουν ότι η ομάδα του Αλέγκρι είναι ήδη πρωταθλήτρια.

Γράφει ο Λάμπρος Λυριτζής

Οι πανηγυρισμοί ωστόσο μπορούν να περιμένουν μέχρι την επόμενη εβδομάδα, οπότε και οι μπιανκονέρι θα υποδεχθούν την Φιορεντίνα. Διότι στο μυαλό όλων βρίσκεται αυτήν την στιγμή η ρεβάνς με τον Άγιαξ για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη Τρίτη στο Αλιάνζ Στάντιουμ. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Άμστερνταμ δίνει ένα προβάδισμα στην Μεγάλη Κυρία αλλά φυσικά τίποτα δεν έχει κριθεί και απαιτείται η μέγιστη προσοχή και προσπάθεια από τον ιταλικό σύλλογο. Λογικό και επόμενοι λοιπόν σήμερα ο Αλέγκρι να αφήσει εκτός αποστολής πολλούς βασικούς παίκτες και να ετοιμάζει μία πλήρως εναλλακτική ενδεκάδα. Με αρκετούς αναπληρωματικούς βέβαια πανηγύρισε διπλό επί της Κάλιαρι στις αρχές του μήνα αλλά σήμερα περιμένω ακόμα πιο χαλαρή προσέγγιση του αγώνα, έως και φιλική αντιμετώπιση προς την ΣΠΑΛ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στο +4 από την ζώνη του υποβιβασμού και ακόμα και η ισοπαλία σήμερα θα ήταν ένα ιδιαίτερα πολύτιμο αποτέλεσμα. Μπροστά στο κοινό τους επικράτησαν των Ρόμα και Λάτσιο στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια και αντιλαμβάνονται ότι σήμερα έχουν μία μεγάλη ευκαιρία για ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα τους στηρίξω.

Η χθεσινή ήττα της Λέστερ από την Νιούκαστλ προκάλεσε χαμόγελα στις τάξεις της Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά» βρίσκονται μόλις έναν βαθμό πίσω από τις «αλεπούδες» και με νίκη σήμερα μπορεί να βρεθούν στη 7η θέση, αν την ίδια ώρα η ισόβαθμη με την Λέστερ, Γουλβς, δεν νικήσει στην έδρα της Σαουθάμπτον. Και η 7η θέση ενδέχεται να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, οπότε υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τις ομάδες που βρίσκονται κοντά σε αυτήν. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα βρίσκεται εξάλλου σε καλό μομέντουμ. Η πρόσφατη νίκη επί της Άρσεναλ με 1-0 στο Γκούντισον Παρκ ήταν η 3η διαδοχική στην Πρέμιερ Λιγκ και μάλιστα χωρίς να έχει δεχθεί γκολ σε αυτό το διάστημα! Η σημερινή αντίπαλός της, Φούλαμ, κάνει ήδη πλάνα για την νέα σεζόν στην Τσάμπιονσιπ. Ο λονδρέζικος σύλλογος μετρά 9 σερί ήττες στην Πρέμιερ Λιγκ, συνεχίζει με υπηρεσιακό τεχνικό και από εδώ και στο εξής θα δίνεται χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς αναπληρωματικούς και νεαρούς ποδοσφαιριστές. Φαντάζει ιδανική στιγμή για την Έβερτον να πανηγυρίσει το 6ο φετινό διπλό.

Η Καέν είναι κακή ομάδα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμα κι αν καταφέρει να σωθεί τελικά. Έχει όμως το πλεονέκτημα να ορίζει η ίδια την τύχη της και αυτό μπορεί να παίξει ρόλο. Αντιμετωπίζει σήμερα την Ανζέ που είναι άνετη βαθμολογικά και το επόμενο διάστημα θα παίξει επίσης με τις Ντιζόν και Γκενγκάμ που επίσης μάχονται για την παραμονή. Με θετικό απολογισμό σε αυτούς τους συγκεκριμένους αγώνες μπορεί σίγουρα να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό και να αγωνιστεί στα μπαράζ. Είναι και τυχερή μάλιστα αφού η σημερινή αντίπαλό της θα παραταχθεί δίχως τον πρώτο σκόρερ της, Μπαοκέν, αλλά και τον Φουλτζινί που είναι δεύτερος σκόρερ μαζί με τον Τετ που θεωρείται αμφίβολος! Η Ανζέ βέβαια έχει μεγάλο κόλλημα με τις ισοπαλίες. 14 συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα και 5 διαδοχικές στην παρούσα φάση. Εξ ου και το ποντάρισμα στην διπλή ευκαιρία των γηπεδούχων.

Το μεσοβδόμαδο διπλό επί της Πρέστον έφερε την Λιντς ξανά στην 2η θέση που οδηγεί απευθείας στην Πρέμιερ Λιγκ. Τις τελευταίες εβδομάδες απέτυχε να πανηγυρίσει δύο σερί νίκες αλλά θέλει να το κάνει απόψε στην τοπική μάχη με την Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Οι «κουκουβάγιες» προέρχονται από το επιβλητικό 3-0 επί της Νότιγχαμ Φόρεστ εντός έδρας και διατήρησαν κάποιες ελπίδες για τα play offs ανόδου. Έχουν κάνει εξαιρετικό δεύτερο γύρο και αν ήταν λίγο καλύτερη η συγκομιδή στον πρώτο, τώρα θα θεωρούνταν εκ των φαβορί για τα play offs. Σε κάθε περίπτωση διαθέτουν τον ενθουσιασμό για να κυνηγήσουν την νίκη στο Έλαντ Ρόουντ αφού η ισοπαλία δεν τους κάνει. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Μπιέλσα σκοράρει με μεγαλύτερη άνεση μπροστά στο κοινό της και είναι αρκετά αποτελεσματική, γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι θα δούμε ωραίο παιχνίδι με τουλάχιστον τρία γκολ.

Δείτε περισσότερα προγνωστικά σήμερα στο foxbet.gr

To Top