Γιάτσης στο PRESSARIS: «Η ευκαιρία που αναζητούσα χρόνια» (video)

Επί πολλά χρόνια ο Γιώργος Γιάτσης πρωταγωνιστούσε στην άμμο, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής του μπιτς βόλεϊ, κερδίζοντας παράλληλα αναγνώριση για την συνεισφορά του στο άθλημα ως πανεπιστημιακός.

Τώρα, όμως, ήρθε η στιγμή να… χτίσει, όχι παλάτια στην άμμο, αλλά κάτι πολύ πιο στέρεο και μεγαλεπήβολο! Στην πρώτη του ευκαιρία στην Α1 ανδρών, ο 43χρονος τεχνικός θα επιχειρήσει να μετουσιώσει τις γνώσεις και τη φιλοδοξία του σε νίκες, για χάρη του Άρη.

Του συλλόγου που υπηρέτησε ως παίκτης μεταξύ 1985 και 1991, ως προπονητής γυναικών από το Φεβρουάριο του 2004 μέχρι τον Ιανουάριο του 2005, του συλλόγου που υποστηρίζει με θέρμη από μικρό παιδί…

Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος προπονητής των «κίτρινων» μίλησε στο PRESSARIS για τις προσδοκίες του, αλλά και για τον σημαντικό αυριανό εκτός έδρας αγώνα με την Κηφισιά (19:00), όπου θα κάνει το ντεμπούτο του.

«Με τιμά η εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο Άρης. Είναι ασφαλώς η πιο σημαντική στιγμή της προπονητικής μου καριέρας. Πρόκειται για μια ευκαιρία που κυνηγούσα χρόνια και ελπίζω να ευδοκιμήσει. Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση για μένα, αλλά σ’ όλη μου τη ζωή επεδίωκα τις προκλήσεις. Τις αντιμετώπισα τόσο ως πανεπιστημιακός όσο και ως αθλητής του μπιτς βόλεϊ», είπε ο κ. Γιάτσης, ο οποίος είχε να επιδείξει «…θετικά αποτελέσματα σε μια δύσκολη στιγμή» στον πάγκο της αντίστοιχης γυναικείας ομάδας του Άρη πριν από επτά χρόνια.

Ο διάδοχος του Γιώργου Περσιανλή είχε μόνο θετικά σχόλια για τον προκάτοχό του. «Ασφαλώς υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο των παιδιών με τον προηγούμενο προπονητή, Γιώργο Περσιανλή, ο οποίος είχε την ατυχία λόγω του τραυματισμού του Μπαρούτοφ να μην εκπληρωθούν οι στόχοι του», είπε, προτού αναφερθεί στα στοιχεία που θα επιδιώξει να «περάσει» ο ίδιος στην ομάδα:

«Τώρα προέχει να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι του Σαββάτου στην Κηφισιά. Στην συνέχεια, θα έχουμε το χρονικό περιθώριο για να δούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε. Πάνω σ’ αυτούς τους καλούς παίκτες και το ήδη καλό στήσιμο που έχει η ομάδα, θα επιχειρήσουμε να προσθέσουμε κάποια επιπλέον στοιχεία».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην αυριανή αναμέτρηση στο «Ζηρίνειο», ο κ. Γιάτσης υπογράμμισε: «Η Κηφισιά είναι μια ομάδα με πολλή υπομονή στο σέρβις. Σχεδόν όλες οι ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, πάντως, βρίσκονται πάνω – κάτω στο ίδιο επίπεδο και υπάρχει πολύ έντονος συναγωνισμός. Εφόσον παρουσιαστούμε σταθεροί σε κάποιους συγκεκριμένους τομείς, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Τέλος, ο 43χρονος προπονητής του Άρη αναγνώρισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να δείξει ψυχική δύναμη, τώρα που προέρχεται από δύο «αυτοκτονικές» εντός έδρας ήττες, αλλά και στην συνέχεια της σεζόν: «Είναι βέβαιο ότι η ψυχολογία θα παίξει σημαντικό ρόλο, όχι μόνο σ’ αυτό, αλλά σ’ όλα τα παιχνίδια, από την στιγμή που οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται σε παρόμοιο αγωνιστικό επίπεδο. Μια σειρά από θετικά αποτελέσματα μπορεί να ανεβάσει απότομα το ηθικό μιας ομάδας και να τη φέρει πολύ ψηλά και στη βαθμολογία, ενώ αντίθετα μπορεί να ακολουθήσουν ατυχίες και να έρθει ένα σερί άσχημων αποτελεσμάτων, που θα τη ρίξουν χαμηλά. Γι’ αυτό, πρέπει οι παίκτες μας να είναι αρκετά ‘σκληροί’, να έχουν πολλή επιμονή και υπομονή, ώστε να μη χάνουν το ηθικό τους. Γνωρίζω ότι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να το πετύχουν αυτό».

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Γιώργου Γιάτση στο PRESSARIS:
{youtube}Q0PsxLTmCiw|640|360|1{/youtube}

To Top