«Καρότο και μαστίγιο» στην πρώτη βδομάδα του Πρόμπιερζ

Πολλοί προπονητές έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από τον Άρη… Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ βάζει από τις πρώτες μέρες τη σφραγίδα του και δείχνει ότι έχει τον τρόπο να ξεχωρίζει. Σήμερα συμπληρώνει μια βδομάδα στην ομάδα των κίτρινων και σε αυτές τις επτά μέρες (8η η σημερινή) έχει δείξει την επιθυμία του για σκληρή δουλειά, αλλά και πειθαρχία.

Ο Πολωνός αρχικά πρωτοτύπησε με το που πάτησε  το πόδι του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», μια και αποφάσισε να φορέσει σε λίγη ώρα τη φόρμα του Άρη και να προπονήσει ο ίδιος την ομάδα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Και δεν έμεινε εκεί… Την επομένη, είχε, δεν είχε κλείσει 24 ώρες στην ομάδα φόρεσε το κοστούμι του για να κοουτσάρει τον Άρη στο «καυτό» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στη συνέχεια, αποφάσισε να χωρίσει τους (υπεράριθμους) ποδοσφαιριστές σε δυο γκρουπ, για να λειτουργήσει καλύτερα η ομάδα. Και αντί (ενώ μπορούσε) να ρίξει το… μπαλάκι σε κάποιον συνεργάτη του, αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος τις προπονήσεις, κάνοντας τέσσερις (!) την ημέρα. Παράλληλα, έχοντας υποβάλλει την ομάδα σε μια κατάσταση μίνι-προετοιμασίας, ζήτησε να αποσύρεται για δυο μέρες σε ξενοδοχείο για τη μεσημεριανή της ανάπαυση.

Το πρόγραμμα της πρώτης βδομάδας του Πρόμπιερζ περιλαμβάνει ακόμη το φιλικό με την Κ20 το… πολύ πρωί του Σαββάτο. Το εγερτήριο μοιάζει… βάρβαρο για τους ποδοσφαιριστές του Άρη, μια και θα πρέπει να ετοιμαστούν από πολύ νωρίς για να είναι έτοιμοι στη σέντρα στις 9.30 το πρωί.

Ως επιβράβευση, όμως, ο 39χρονος προπονητής εφαρμόζοντας το γνωστό… σύστημα «καρότο και μαστίγιο» ανακοίνωσε στους παίκτες του ότι τους περιμένει 48ωρο ρεπό, μια και η ομάδα θα επιστρέψει στις προπονήσεις την ερχόμενη Τρίτη.

Από κει και πέρα, ο Πρόμπιερζ έχει από την Πέμπτη στα χέρια του τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές. Παράλληλα, όμως, ζήτησε να γίνει σήμερα και αιματολογικός έλεγχος. Ο λόγος έχει να κάνει με την επιθυμία του Πρόμπιερζ να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα από την κατάσταση των ποδοσφαιριστών. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αποτελέσματα που αφήνουν ικανοποίηση στον Πολωνό προπονητή.
Υπάρχουν βέβαια και οι εξετάσεις των ποδοσφαιριστών που δεν έκαναν για διάφορους λόγους ολοκληρωμένη προετοιμασία, αλλά τα αποτελέσματα αυτά θεωρούνται δικαιολογημένα.

Σήμερα έχοντας στα χέρια του και τις αιματολογικές εξετάσεις, ο Πρόμπιερζ θα διαθέτει μια πλήρη εικόνα για την κατάσταση των παικτών του. Στη συνέχεια θα καθορίσει ποιοτικά και ποσοτικά την μορφή των προπονήσεων για τους παίκτες και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει.

To Top