Γιάχος, ένας Χιώτης τραπεζίτης… θύμα παρεξήγησης

Ένας τραπεζίτης… Χιώτης, το όνομα του οποίου ήταν μέσα στα εκατοντάδες της δικογραφίας που συντάραξε το ελληνικό ποδόσφαιρο πριν μερικούς μήνες, έχοντας, μάλιστα, κινδυνέψει να χάσει τη δουλειά του, αλλά τελικά δικαιώθηκε, θα σφυρίξει στο ντέρμπι της Κυριακής στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο λόγος φυσικά για τον Θανάση Γιάχο. Ποιος είναι, όμως;

Ο 35χρονος διαιτητής από τη Χίο γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1976 και έχει σπουδάσει στα ΤΕΦΑΑ. Είναι αρραβωνιασμένος με μία νηπιαγωγό. Έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικές ομάδες της Χίου, ωστόσο, χωρίς επιτυχία. Γρήγορα ασχολήθηκε με τη διαιτησία στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο και εντέλει τον… κέρδισε το ποδόσφαιρο. Θεωρείται ιδιαίτερα συμπαθής στην κοινωνία της Χίου, για τον χαρακτήρα του.

Μόνο νίκες για Άρη και ΠΑΟΚ!

Το πρώτο του επαγγελματικό παιχνίδι ήταν στις 9/1/2005, όταν σφύριξε στο Θύελλα Πατρών Βύζας 1-1 στη Β’ εθνική, ενώ στη Σούπερ λίγκα έκανε ντεμπούτο στις 13/9/2009, στη συνάντηση Λεβαδειακός- Πανιώνιος 1-0.
Σε ότι αφορά τώρα την παρουσία του στα παιχνίδια των δυο “αιώνιων”, η στατιστική του λέει: Άρης δυο νίκες, ΠΑΟΚ δύο νίκες!

Συγκεκριμένα σφύριξε:
14/2/2010 Άρης- Εργοτέλης 2-1
26/9/2010 Άρης-Εργοτέλης 1-0
24/10/10 ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 3-1
25-5-2011 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου 5-1

Φέτος έχει σφυρίξει ήδη τρεις αγώνες, ενώ η καλύτερη χρονιά του ήταν πέρσι με 17 παιχνίδια: 12 Σούπερ λίγκα, 3 Football League και 2 κύπελλο.

Συνολικά έχει σφυρίξει:

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ 22
Β’ ΕΘΝΙΚΗ 17
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ 11
ΚΥΠΕΛΛΟ 4
ΣΥΝΟΛΟ 54

Η περιπέτεια με τα “στημένα”

Άξια αναφοράς είναι η… εμπλοκή του Θανάση Γιάχου στην υπόθεση με τα “στημενα”, η οποία αποδείχθηκε στο τέλος ότι ήταν μία παρεξήγηση. Ο Χιώτης διαιτητής… καμαρώνει γιατί έχει πλέον στα χέρια του το απαλλακτικό βούλευμα του ανακριτή κυρίου Φάκου.
Θεωρήθηκε ότι είχε συνδεθεί με το κύκλωμα των “στημένων” αγώνων από… σπόντα, καθώς το μόνο που έκανε ήταν να… απαιτήσει να πληρωθεί προκαταβολικά η αμοιβή των 4.200 ευρώ για τον ίδιο και τους τρεις συνεργάτες του στον αγώνα της Ηλιούπολης, καθώς άλλωστε αναφέρεται ρητά από τους κανονισμούς. Τότεκατηγορηματικά είπε ότι δεν ξεκινά το παιχνίδι, εάν δεν καταβληθούν τα έξοδα διαιτησίας.

Παραλίγο μάλιστα να “πληρώσει τη νύφη” για την εμπλοκή του ονόματος του, μια και κινδύνεψε να χάσει τη δουλειά του στην Τράπεζα Πειραιώς, μια και είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα! Ο Γιάχος βρέθηκε και στην Αθήνα για να προσφέρει ως εθελοντής τις υπηρεσίες του στη διοργάνωση των “Special Olympics”.

Τέλος έγινε πρόσφατα και επίσημα διεθνής μαζί με τον Κωνσταντινέα. Η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ συνεδρίασε τηλεφωνικά και η πρόταση ήταν οι δυο διαιτητές να γίνουν διεθνείς από το 2012 και να βγουν από τον πίνακα οι Καλόπουλος και Παμπορίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, υπήρχαν αντιρρήσεις, ζητήθηκαν εξηγήσεις και η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη.

To Top