ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γιαννάκης: “Δεν ήμασταν έτοιμοι για το παιχνίδι, αλλά βγάλαμε πράγματα στο δεύτερο μέρος”

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν χάνει την πίστη του. Είδε δύο αγωνιστικά πρόσωπα του Άρη, είδε αντίδραση και συνεργασίες στο δεύτερο ημίχρονο και εκεί θέλησε να σταθεί μετά την ήττα από την Τόφας. 

Τόνισε αρχικά πως “ήρθαμε εδώ μετά από πολύ δυνατές προπονήσεις. Δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο αυτό, αλλά στο δεύτερο μπορέσαμε να βγάλουμε πράγματα τα οποία πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα μας βοηθήσουν στο επίπεδο που θέλουμε”.

Ρωτήθηκε αν παίζει ρόλο το ότι ο Άρης έδειξε καλύτερο πρόσωπο με ελληνική πεντάδα και απάντησε: “Δεν είναι ακριβώς αυτό. Η αφομοίωση είναι πιο εύκολη, αλλά τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν εμπειρία από τον τρόπο που παίζονται αυτά τα παιχνίδια, παρότι κάποιοι έχουν καλή παρουσία σε άλλα πρωταθήματα. Δεν είναι ακόμα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν δυσκολίες σε ένα φιλικό που παίζεις με τον γήπεδουχο και θέλει να εκβιάσει το παιχνίδι, να το κάνει υπέρ του…

Στο δεύτερο προσαρμοστήκαμε καλύτερα και αυτός ήταν ο λόγος που ήμασταν πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Χρειαζόμαστε χρόνο.

Η ομάδα έχει προσόντα, φαίνεται από τις συνεργασίες, αλλά χρειάζονται καθαρότερο μυαλό και ηρεμία στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε κάθε αντίπαλο. Δεν το καταφέραμε στο πρώτο μέρος, ήμασταν νωθροί και αγχώδεις”.

Ρωτήθηκε αν η κούραση παίζει ρόλο και απάντησε: “Φυσικά και παίζει ρόλο, γιατί όταν κάποιος είναι κουρασμένος, έχει θέμα και στην αρχή του παιχνιδιού. Όταν ηρεμήσει το μυαλό του και καταλάβει τι ήρθαμε να κάνουμε στα φιλικά και ότι δεν είναι αυτοσκοπός ένα καλάθι, αλλά να δεις πως λειτουργούν οι συμπαίκτες σου…”.

 

To Top