ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γιαννάκης στο PRESSARIS για την επιστροφή του: “Υπάρχει θέληση και επιθυμία από μέρους μου! Όποιος κλείνει την πόρτα του Άρη είναι τρελός!”

Οι απίστευτες εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου του Άρη στο πρόσωπο του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν κάτι που δεν περίμενε. Ο “Δράκος” μίλησε στο PRESSARIS και στον Πάρι Καλημερίδη αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στους κίτρινους! 

Διαβάστε στην αποκλειστική συνέντευξη τι αποκάλυψε για τις σχέσεις του με τον Νίκο Γκάλη αλλά και για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Ως τον άνθρωπο που θα βάλει σε άλλη ρότα τον μπασκετικό Άρη βλέπουν πλέον οι φίλαθλοι τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Η διαπίστωση αυτή δεν περιέχει καμία δόση υπερβολής. Διαπιστώθηκε λίγα λεπτά μετά το τέλος της συγκινητικής εκδήλωσης για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού Άρη, στα επίσημα του “Nick Galis Hall”.

Απίστευτες εκδηλώσεις λατρείας και αγάπης. Γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας και πολλά αγόρια και κορίτσια “περικύκλωσαν” τον θρύλο του παγκοσμίου μπάσκετ και του Άρη και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να του εκφράσουν και να του δείξουν την απεριόριστη αγάπη τους και τον θαυμασμό τους. Διαδραματίστηκαν απίστευτες εικόνες μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολλών. Δημιουργήθηκε μια ατελείωτη “ουρά” από φίλους του Άρη που προσπαθούσαν να πλησιάσουν τον Παναγιώτη Γιαννάκη για να φωτογραφηθούν μαζί του ή να εξασφαλίσουν κάποιο αυτόγραφο.

Άλλοι πάλι τον αγκάλιαζαν, τον φιλούσαν και τον προέτρεπαν να επιστρέψει στο “σπίτι” του για να οδηγήσει τον Άρη και πάλι στην κορυφή.

Συνέβη όμως και το εξής συνταρακτικό γεγονός: Ένας φίλαθλος του Άρη σχεδόν κλαίγοντας ικέτευε να πειστεί ο Γιαννάκης και να επιστρέψει σαν προπονητής στην ομάδα που δόξασε και δοξάσθηκε.

Λίγη ώρα πριν κι ένα μέλος της διοίκησης των κίτρινων μας εκμυστηρεύτηκε τον ίδιο “πόνο” του και μας προέτρεψε να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον ίδιο σκοπό.

Όταν μετά από περίπου μισή ώρα καταφέραμε να “απομονώσουμε” τον αξεπέραστο Παναγιώτη Γιαννάκη προσπαθήσαμε σε χρόνο “ρεκόρ” -γιατί το πρέσινγκ των φίλων του Άρη δεν είχε τελειωμό- να εξασφαλίσουμε μια αποκλειστική συνέντευξη για το PRESSARIS.

-Παναγιώτη, όπως θα διαπίστωσες κι εσύ ο ίδιος ο κόσμος του Άρη επιθυμεί διακαώς να σε δει να επιστρέφεις στον Άρη και το απέδειξε σήμερα με αυτές τις απίστευτες εκδηλώσεις αφοσίωσης, αγάπης και λατρείας. Δεν πάει άλλο λοιπόν…

“Ναι πράγματι έμεινα κι εγώ έκπληκτος. Θα έλεγα με μια λέξη ότι έμεινα άναυδος. Δεν το περίμενα σε τέτοιο βαθμό. Είμαι πολύ συγκινημένος…”

-Σίγουρα οι εκδηλώσεις αυτές θα σου θύμισαν την εποχή της Αυτοκρατορίας. Έχω την αίσθηση πως αν γινόταν θα ήθελες να τις ζήσεις ξανά…

“Ναι χωρίς καμία υπερβολή. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο είμαι σίγουρος ότι αυτή η ομάδα με αυτόν τον ασύγκριτο κόσμο δεν μπορεί να μείνει μακριά από τις διακρίσεις. Κάποια στιγμή θα επιστρέψει δριμύτερη. Είναι γεννημένη για μεγάλα πράγματα. Ο κόσμος του Άρη με τη φανταστική του παρουσία είναι η καλύτερη εγγύηση. Είδατε και σήμερα αυτές τις απίστευτες εκδηλώσεις. Είμαι συγκλονισμένος! Ένιωσα να γυρίζω ξανά στα παλιά αξέχαστα χρόνια”.

-Τι μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή; 

“Αυτή τη στιγμή ο Άρης έχει προπονητή. Δεν είναι σωστό να μιλάμε για τη δική μου επιστροφή”.

“Είναι τρελός όποιος κλείνει την πόρτα στον Άρη!”

-Μιλάμε για το καλοκαίρι όταν θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα;

“Όποιος τολμάει να κλείνει την πόρτα στον Άρη, είναι τρελός! Σίγουρα υπάρχει η θέληση και η επιθυμία εκ μέρους μου αλλά πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, είμαι ανοικτός για να συζητήσουμε με τη διοίκηση τους όρους μιας συνεργασίας που θα έχει όραμα και προοπτική σε βάθος χρόνου.

Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν στον Άρη άνθρωποι που δουλεύουν με ανιδιοτέλεια για το μεγαλείο της ομάδας χωρίς μεγάλα λόγια και τυμπανοκρουσίες. Το σίγουρο είναι ότι ο Άρης δεν θα χαθεί…”

-Αν δεν κάνω λάθος από την πλευρά σου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο με τη συνεργασία σου με την ομοσπονδία της Κίνας. Είναι έτσι τα πράγματα;

“Ναι έτσι ακριβώς. Συμφωνήσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας αλλά οι παράγοντες της Κίνας σκέφτονται να μου καταθέσουν μια πρόταση να αναλάβω κάποιο άλλο πόστο. Περιμένω σύντομα τις προτάσεις τους. Είτε θα συνεχιστεί η συνεργασία μας είτε θα λάβει οριστικό τέλος. Μέχρι τότε δεν μπορώ να συζητάω για κάποια άλλη συνεργασία”.

“Μιλάμε συχνά με τον Νίκο με γνώμονα το καλό του Άρη”

-Εν πάση περιπτώσει η δική μου άποψη και αίσθηση είναι ότι το καλοκαίρι θα ξεκινήσει μια νέα εποχή για τον Άρη με επικεφαλής τον Νίκο Γκάλη και εσένα. Υπάρχει η ευχάριστη κοινή διαπίστωση στον κόσμο του Άρη ότι οι “διόσκουροι” του ελληνικού μπάσκετ ζουν και βασιλεύουν εννοώντας τις σχέσεις σου με τον Νίκο Γκάλη.

“Αυτό είναι αλήθεια. Με τον Νίκο μιλάμε πλέον πολύ συχνά με γνώμονα πάντα το καλό του Άρη.

-Στα δημοσιογραφικά θεωρεία διέρρευσε ότι εσύ τον έπεισες να δώσει το “παρών” στην γιορτή για τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής του Άρη…

“Το συζητήσαμε και αποφασίσαμε να δώσουμε το “παρών” γιατί έτσι επιτάσσει η υποχρέωση μας απέναντι στην ιστορία του Άρη. Θα ήταν αδιανόητο να ήμασταν απόντες. Ο Νίκος είχε προγραμματίσει ένα πολύ σοβαρό ταξίδι και το ανέβαλε. Τίποτε άλλο…”   

-Αλήθεια με την Εθνική ομάδα τι γίνεται; Σκοπεύεις να κάνεις τη μεγάλη επιστροφή κι εκεί;

“Όπως ξέρεις δεν περνάει από το χέρι μου. Άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτό. Σας παρακαλώ δεν θέλω να πω τίποτε άλλο γι’ αυτό”.

Σχόλιο του Πάρι Καλημερίδη

Υπάρχει ένας παραλογισμός που προκαλεί ντροπή και πολλά ερωτηματικά εδώ και τέσσερα-πέντε χρόνια. Η Ελλάδα έχει την τύχη να διαθέτει στις τάξεις της μια τεράστια προσωπικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής αυτή τη στιγμή και οι επιτυχίες του στον πάγκο της Εθνικής είναι μοναδικές. Κι όμως από την άλλη πλευρά οι παράγοντες της ομοσπονδίας οδηγούν από λάθος σε λάθος και σε άλλες αποτυχημένες επιλογές τον κορυφαίο Έλληνα παράγοντα, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Είμαι σίγουρος πλέον τελικά ότι για την επιλογή Γιαννάκη μετράει αρνητικά ότι είναι τεράστια προσωπικότητα. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Εύχομαι και προσεύχομαι στον Θεό αυτός ο αδιανόητος παραλογισμός να λάβει τέλος. Ήρθε η ώρα ο Βασιλακόπουλος να παραμερίσει τους τραγικούς και άσχετους “αυλοκόλακες” του και να πάρει τη σωστή και τίμια απόφαση, αποκαθιστώντας το δίκαιο. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση ένα ακόμη λάθος θα αποβεί καταστροφικό για το “οικοδόμημα” του μπάσκετ.

 

 

 

 

To Top