Γιαννιώτας: «Η φετινή χρονιά στον Άρη είναι για βιβλίο»

Οι παίκτες του Άρη είναι αποφασισμένοι να τελειώσουν αυτό που άρχισαν, εξασφαλίζοντας την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία με μια εκτός έδρας νίκη στην Ξάνθη όπως τόνισε o Γιάννης Γιαννιώτας σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο παίκτης των κίτρινων μίλησε στο «Goal» για τη φετινή σεζόν, τις δυσκολίες που πέρασε ο ίδιος και η ομάδα και ξεκαθαρίζει πως «ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα».

-Αισθάνεσαι ανακουφισμένος μετά τη νίκη και επί του Αστέρα;

«Ανακουφισμένος δεν μπορώ να πω ότι είμαι. Ικανοποιημένος, ναι, είμαι γιατί στο τέλος πετύχαμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει και η δουλειά μας στην προπόνηση βγήκε στο γήπεδο. Μένει μια αγωνιστική, θέλουμε νίκη με την Ξάνθη για να είμαστε και μαθηματικά σωμένοι. Με αυτήν την ψυχολογία θα πάμε στην Ξάνθη. Δεν μπορώ ούτε να πανηγυρίσω ούτε να μπω από τώρα σε διαδικασία απολογισμού χρονιάς γιατί ακόμη η σεζόν δεν τελείωσε».

-Στο κάδρο του υποβιβασμού όμως πλέον μπήκε η ΑΕΚ…

«Ακούω, μαθαίνω και διαβάζω όπως όλοι τα γεγονότα που αφορούν την ΑΕΚ. Λένε πως θα βγει απόφαση τιμωρίας όμως αλίμονο εάν εγώ μπω στη διαδικασία να αναρωτιέμαι τι θα γίνει με μια άλλη ομάδα σε ένα παιχνίδι που θα κριθεί στα χαρτιά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι μόνο ένα πράγμα: Να κερδίσουμε την Ξάνθη και τίποτε άλλο».

-Προσφέρεται για συγγραφή βιβλίου η φετινή χρονιά στον Αρη;

«Ναι, αν κρατούσα λεπτομερώς σημειώσεις με όλα όσα έχουν συμβεί από την αρχή της σεζόν, πράγματι θα μπορούσε να βγει ένα βιβλίο. Σκεφτείτε μόνο πως από την ομάδα πέρασαν σε μια χρονιά πέντε προπονητές κι άλλαξαν τρεις διοικήσεις. Εγιναν τόσα πολλά. Χάσαμε βαθμούς που δεν έπρεπε, ήρθε η γκρίνια, έγιναν προσθήκες και αποχωρήσεις στο έμψυχο υλικό, όλοι μας μπήκαμε στο στόχαστρο ευθυνών. Υπάρχει και το περιβάλλον της πόλης που μόνο αν το ζήσεις μπορείς να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Μια πόλη με δυο ομάδες, τα αποτελέσματα ή η κατάσταση που επικρατεί στη μια ομάδα επηρεάζουν αρνητικά ή θετικά τον κόσμο της άλλης. Οι συγκρίσεις όταν μια ομάδα πάει από το καλό στο καλύτερο κι άλλη από το κακό στο χειρότερο είναι αναπόφευκτες. Ο Αρης δεν αξίζει, όμως, να μπαίνει σε διαδικασία παραμονής ή όχι στην κατηγορία. Είναι ντροπιαστικό Με τόσο κόσμο, με τόση στήριξη, έπρεπε να καθαρίσουμε το θέμα της παραμονής από τον α’ γύρο».

 

«Πρώτα η παραμονή, μετά θέλω διακοπές»

-Εχεις δώσει κάποια υπόσχεση στον εαυτό σου; Υπάρχει κάποιο απωθημένο που θα υλοποιήσεις μόλις η ομάδα εξασφαλίσει 100% και μαθηματικά την παραμονή της;

«Ενα πράγμα μόνο έχω ανάγκη. Να φύγω διακοπές. Να ξεκουραστώ όχι μόνο σωματικώς .Θέλω να αλλάξω παραστάσεις, να ηρεμήσει το μυαλό μου. Δεν με νοιάζει ούτε η εποχή ούτε τι καιρό θα κάνει. Αρκεί να σωθεί η ομάδα. Εγώ, όπου και να ‘μαι, θα αισθάνομαι πως έξω έχει 30 βαθμούς Κελσίου. Αυτά όμως μετά. Τώρα θέλουμε νίκη στην Ξάνθη. Θα τα καταφέρουμε γιατί υπάρχει δέσιμο και πίστη στις δυνάμεις μας».

-Πότε τελειώνει το συμβόλαιό σου;

«Εχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με τον Αρη».

«Μεγάλο σχολείο αυτή η σεζόν»

Για το αν ένιωσε κάποιες στιγμές την πίεση να τον λυγίζει ο Γιαννιώτας είπε: «Η αλήθεια είναι πως φορτώθηκα ξαφνικά με ευθύνες που από ένα σημείο κι έπειτα ήταν μεγαλύτερες από όσες θα μπορούσε ίσως να αντέξει ένας 19χρονος. Μου έκανε καλό όμως. Εζησα καταστάσεις που για μένα θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για το μέλλον. Μεγάλο σχολείο αυτή η χρονιά για όλους τους παίκτες του Αρη όχι μόνο για μένα. Δύσκολα, πιο δύσκολα κι από εμάς πέρασε κι ο κόσμος, όμως οι φίλαθλοί μας έδειξαν απίστευτη επιμονή και υπομονή».

To Top