ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιαννόπουλος: «Οι αποφάσεις της Εφέσεων μπορούν να προσβληθούν, μην γίνει πειραματόζωο ο Άρης»

Για τις νομικές διαδικασίες που πρέπει να κάνει ο Άρης προκειμένου να δικαιωθεί και να του επιστραφούν οι 6 βαθμοί που του αφαιρέθηκαν από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ μίλησε ο Γιώργος Γιαννόπουλος. Ο έγκριτος νομικός στάθηκε και στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7…

Αρχικά ανέφερε:

Αυτή η υπόθεση πρέπει να χωριστεί στο ηθικό της σκέλος, που ακόμη και ο πρόεδρος της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας μίλησε με γλαφυρό τρόπο. Μία τέτοια δήλωση θα τον καταστήσει υπόλογο στην φίλαθλη κοινή γνώμη εάν οι δηλώσεις του δεν μετουσιωθούν σε μία ενέργεια που θα δικαιώσει τον Άρη.

Το άλλο σκέλος είναι το νομικό, πρέπει ο Άρης να έχει το σκεπτικό της απόφασης. Οποιαδήποτε κρίση και πρόταση πριν συμβεί αυτό είναι επισφαλής. Ως νομικός δεν μπορώ και εγώ να σχολιάσω μία απόφαση χωρίς να γνωρίζω ποια στοιχεία λήφθηκαν υπόψιν.

Θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό να μην υπάρχει τεκμηρίωση του αδικήματος, παρά μόνο η μονομερής χρήση ενός εγγράφου. Από όσο καταλαβαίνω οι συνάδελφοι ακολούθησαν την πεπατημένη, όπως η υπόθεση της πλαστογραφίας, προέδρου της ΕΠΟ όπου οι μαρτυρίες έπαιξαν καταλυτικό ρόλο.

Για τα επόμενα βήματα:

Είναι υπέροχος ο τρόπος με τον οποίο μπλέχτηκε ο Άρης σε νομικές ερμηνείες και γρανάζια αυτήν την περίοδο. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι οι αποφάσεις της εφέσεων μπορούν να προσβληθούν στο CAS.

Κρίνεται από εκεί και πέρα θέμα αρμοδιότητας από το CAS.

Από εκεί και πέρα η διαδικασία αναψηλάφησης είναι κάτι διαφορετικό. Έχει την δυνατότητα εάν σε κάποιο διάστημα δέκα ημερών έχει γνώση νέων στοιχείων να ζητήσει εκ νέου να ανοίξει η υπόθεση. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να γίνει μία τέτοια διαδικασία, όχι στην εφέσεων της ΕΠΟ αλλά στο ερευνητικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας.

Για τις δηλώσεις Ζαγοράκη:

Είναι ενδιαφέρον ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ εκκινεί με την λογική της ηθικής δικαίωσης του Άρη, αυτό όμως που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι γνωρίζοντας το ηθικό δίκαιο του Άρη πηγαίνει σε μία μελλοντική αλλαγή του ποινολογίου που δεν θα ισχύει στον Άρη.

Το να είναι ο Άρης ένα πειραματόζωο και πάλι και μετά να αλλάξουν τους νόμους είναι κάτι που με ξεπερνάει.

To Top