«Γιατί έχει κίνητρο ο Άρης»

Ο παλαίμαχος παίκτης του Άρη και υπεύθυνος υποδομής Γιώργος Σεμερτζίδης παραδέχθηκε ότι οι κίτρινοι έχουν μεγάλο κίνητρο για να χτυπήσουν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ενώ μιλώντας για τις ακαδημίες υπογράμμισε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για να αναδειχθούν νέα ταλέντα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Ο Άρης έχει μία σταθερή πορεία με καλή συγκομιδή βαθμών. Μετά το ματς με την ΑΕΚ έχουμε άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι που θα είναι κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές. Βέβαια ο Ολυμπιακός θα έχει και κούραση από το ευρωπαϊκό παιχνίδι και ο Άρης πάει με σκοπό να πάρει κάτι θετικό. Πάντα σε τέτοια παιχνίδια οι παίκτες υπερβάλλουν και προσπαθούν να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Για το αν στην Ελλάδα οι ομάδες εμπιστεύονται τους νεαρούς ποδοσφαιριστές επισήμανε: «Ο Άρης δεν στρέφεται στα νέα παιδιά. Ήμουν νιος και γέρασα από τότε που λέγαμε για τα νέα παιδιά. Βλέπεται καμιά ομάδα να εμπιστεύεται τους νέους; Ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές υπάρχουν στις ακαδημίες. Το πρωτάθλημα δεν παίζει κανένα ρόλο σε αυτές τις ηλικίες. Η κρίση μας έχει φέρει σε αυτήν την κατάσταση γι αυτό και χρησιμοποιούν νέους ποδοσφαιριστές”.

Για το επίπεδο των εγκαταστάσεων στην Ελλάδα: “Καμία ομάδα δεν έχει προπονητήριο για τις ακαδημίες. Εμείς στον Άρη κάνουμε προπονήσεις σε τρία-τέσσερα γήπεδα που έχουμε ενοικιασμένα.
Καμία σχεδόν ομάδα δεν έχει εγκαταστάσεις. Αυτά είναι χιλιοειπωμένα. Ο κόσμος έχει σιχαθεί να τα ακούει όλα αυτά. Για να παίξουν παιδιά από τις ακαδημίες πρέπει να υπάρχει μια υποδομή. Οι ποδοσφαιριστές που βγαίνουν από τύχη ή από το μεράκι κάποιων προπονητών στην καλύτερη περίπτωση. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τις ομάδες». 

Ενώ, τέλος για το αν οι γονείς πληρώνουν προπονητές για να προωθήσουν τα παιδιά τους, είπε πως: «Η εμπειρία μου μέχρι τώρα είναι ότι ο κάθε ένας στο ποδόσφαιρο που αξίζει θα δικαιωθεί. Αν πληρώσει ένας γονιός τον προπονητή δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς στο τέλος θα φανεί για το αν αξίζει ένα ταλέντο».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top