Γιατί δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για επιβολή ποινών και αφαίρεση βαθμών

Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία απέρριψε την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99  σήμανε συναγερμό σε όλους μέσα στην οικογένεια του Άρη, προκαλώντας τεράστια και αγωνιώδη ερωτηματικά για το “αύριο” του συλλόγου.

Στην παρούσα φάση δεν τίθεται θέμα κινδύνου επιβολής ποινών ή αφαίρεσης βαθμών από τον Άρη, αρχής γενομένης του αγώνα της Κυριακής με τον Πανθρακικό. Στην Αλκμήνης ξεκαθάρισαν παράγοντες και κυρίως οι νομικοί του συλλόγου, με έμφαση ότι:

1. Ο Άρης έχει ρυθμίσει και διακανονίσει όλες τις τελεσίδικες αποφάσεις σε βάρος του, οπότε δεν μπορεί να κινηθεί κανείς για να ζητήσει την αφαίρεση βαθμών, όσο παραμένει συνεπής στην τακτοποίηση των οφειλών.

2. Οι υποθέσεις που δεν έχουν διακονιστεί π.χ. Παπαστεριανός, Παπαζαχαρίας κ.α. δεν έχουν τελεσιδικήσει, δεν έχουν κοινοποιηθεί στην ΕΠΟ, οπότε δεν υφίσταται θέμα στην παρούσα φάση και για τους επόμενους τουλάχιστον δυο μήνες.

3. Ακόμη και στην περίπτωση που τελεσιδικήσουν ο Άρης έχει την διαπραγματευτική ευχέρεια να βάλει τις υπόθεσεις αυτές στο μνημόνιο της ΕΠΟ και να διακανονίσει σε βάθος χρόνου (π.χ. 30-35 δόσεις) τις οφειλές του, ώστε να συνεχίσει χωρίς εξωαγωνιστικά εμπόδια την προσπάθεια στο πρωτάθλημα της Σούπερ λίγκας.

To Top