Γιατί είναι ο Ναδάλ!

Νίκη-κατάθεση ψυχής από τον «λαβωμένο» Ράφα Ναδάλ, καθώς ο Ισπανός θρύλος επικράτησε μετά από 3 ώρες του Πέδρο Κατσίν και προκρίθηκε στους «16» της Μαδρίτης.

Κανονικά θα έπρεπε να είναι… σπίτι του- είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω αποκλεισμού από έναν πολύ πιο έτοιμο, αγωνιστικά, παίκτη. Κανονικά δε θα έπρεπε να είναι σε θέση να κάνει ό,τι κάνει στο κορτ. Κανονικά θα έπρεπε ένα τρίωρο, σκληρό παιχνίδι να τον γονατίσει.

Συμφωνούμε, αλλά όλ’ αυτά θα συνέβαιναν αν ήταν ένας «κανονικός» τενίστας. Όχι ο Ράφα Ναδάλ.

Ο Ισπανός θρύλος του αθλήματος βρήκε τη Λογική απέναντί του «ενδεδυμένη» με το προσωπείο του Πέδρο Κατσίν και της έβγαλε επιδεικτικά τη γλώσσα- όπως τη γλώσσα έβγαλε και στον Αργεντινό αντίπαλό του, τον οποίο έτρεξε αρκετά στο γήπεδο.

Ο Ράφα μπήκε αποφασιστικά στο αγώνα και καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες το πρώτο σετ (6-1), σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία να κλείσει το ματς στο δεύτερο και ηττήθηκε, εν τέλει, στο tie break, και έδειξε ποιος κάνει κουμάντο στο τρίτο. Έτσι, επικράτησε μετά από 3 ώρες και 2 λεπτά σκληρού παιχνιδιού με 6-1, 6-7(5), 6-3 και τσέκαρε το εισιτήριο για τους «16» του Master της Μαδρίτης.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από μία γεμάτη σχεδόν διετία (US Open 2022) που ο Ναδάλ σημειώνει 3 διαδοχικές νίκες, δείχνοντας πως σιγά-σιγά, μετά από ένα ερεβώδες διάστημα, βρίσκει τον εαυτό του.

Αντίπαλός του στον επόμενο γύρο είναι ο Γίρι Λεχέτσκα, που φιλοδοξεί να βάλει φρένο στον Βασιλιά του χώματος.


To Top