Γιατί μίλησε τώρα, γιατί αποκάλυψε τα περί επενδυτή

Για όσους βρίσκονται στο περιβάλλον του Δημήτρη Ηλιάδη και γνωρίζουν τη φιλοσοφία που τον διέπει στα παραγοντικά πράγματα, η απόφασή του για δημόσια τοποθέτηση ήρθε ξαφνικά. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν είχε στην ατζέντα του αυτή την εποχή μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, γιατί απλά θεωρούσε πως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή.

Αντίθετα, ήθελε να δημοσιοποιήσει τα σχέδιά του μετά την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99, ή στην καλύτερη περίπτωση μετά την εκδίκαση αυτής. Για τον λόγο αυτό άλλωστε επεσήμανε στο ξεκίνημα της ομιλίας του πως αισθάνεται δεσμευμένος από το ό,τι η ομάδα βαδίζει προς την υπαγωγή του άρθρου.

Παρόλα αυτά προέκυψαν λόγοι που ώθησαν στον πρόεδρο της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ να καθίσει απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου.

Εάν επιχειρήσει κανείς να εκτιμήσει την κατάσταση έχοντας ως μπούσουλα τα όσα αναφέρουμε παραπάνω, προκύπτουν σαφώς κάποια δεδομένα.

Α. Αφενός ο Ηλιάδης με την κίνηση αυτή έστειλε  μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, αφετέρου θέλησε να υπεραμυνθεί της προσπάθειας που καταβάλει η διοίκηση.

Β. Παράλληλα, θέλησε να σταματήσει την κατά τη γνώμη του υπονόμευση του διοικητικού έργου, πράγμα που θεωρεί πως αποτελεί «χτύπημα κάτω από τη μέση».

Γ. Σε ό,τι αφορά στο θέμα του επενδυτή και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που απορρέουν από την Αλκμήνης, η υπόθεση αυτή κρατάει εδώ και μήνες πολύ πριν  υποβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για άτομο από το ευρύτερο κοινωνικό-επαγγελματικό του περιβάλλον, αλλά  η σοβαρότητα ενός τέτοιου θέματος επέβαλε όλο αυτό το διάστημα σοβαρότητα και πάνω απ’ όλα άκρα μυστικότητα.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο, ενώ η απόφαση να δημοσιοποιηθούν τώρα έχει να κάνει με τα όσα αόριστα σενάρια που έχουν αναπτυχτεί τελευταία και αναπαράγονται καθημερινά στο κομβικό θέμα του επενδυτή.

Τι οδήγησε στη δημοσιοποίηση των σχεδίων Ηλιάδη

1. Η διάθεση να δώσει όραμα στον κόσμο σε μια εποχή που έχει πληγεί ο εγωισμός του Αρειανού φιλάθλου.

2. Θέλησε με τον τρόπο αυτό να αποθαρρύνει τυχόν κινήσεις αποπροσανατολισμού από τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο σύλλογος. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται κάθε αμφιβόλου επενδυτική προσπάθεια.

3. Η απόφαση να δώσει το στίγμα της επόμενης μέρας. Ο Άρης είναι υποχρεωμένος να στραφεί στην κατεύθυνση ενός ισχυρού οικονομικά πόλου, καθώς δεν αρκεί μόνο η διαχείριση για να ορθοποδήσει ο σύλλογος σε όλα τα μέτωπα. Το είπε άλλωστε επανειλημμένως στη συνέντευξη ότι «Ο Άρης για να επιβιώσει χρειάζεται ισχυρό επενδυτή».

 

To Top