“Γιατί πείστηκα να μείνω…”

O βολεϊμπολίστας του Άρη, Κυριάκος Τσοπάνογλου μίλησε μεταξύ άλλων για την ανανέωση του συμβολαίου του, για την περσινή σεζόν και τα προβλήματα που υπήρξαν.

Aναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

 Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο τι ήταν αυτό που τον έπεισε να μείνει στον Άρη: «Το ραντεβού που είχα με τον κ. Γιώτα. Είχαμε κάποιες συζητήσεις και μου είπε ότι έχει πλάνο για δύο χρόνια, όχι μόνο για φέτος. Κινείται πολύ μεθοδικά με τους συνεργάτες του, όπως τον κ. Χαριτωνίδη. Ίσως, πιο μεθοδικά σχετικά με τα τελευταία χρόνια. Και έτσι πείστηκα να μείνω».

 

Για το αν περιμένει να έχει έναν πιο αναβαθμισμένο ρόλο στην φετινή ομάδα, είπε: «Είναι πολύ πιθανόν, με βάση τα όσα συζητήσαμε. Βέβαια, αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Εγώ πέρυσι στα έπαιξα για πρώτη φορά στα πλέι οφ με Κηφισιά και Σύρο. Είναι πιθανό φέτος να έχω βασικό ρόλο».

 

Για το ότι η ομάδα ξεκινάει από το μηδέν, αφού πολλοί παίκτες αποχώρησαν, ανέφερε: «Αυτό ισχύει. Πολλοί καλοί αθλητές έφυγαν και συνεχίζουν στο κορυφαίο επίπεδο. Όμως είναι και στόχος να φτιαχτεί μια πιο νεανική ομάδα. Σίγουρα θα ήταν καλό να μείνουν κάποιοι, αλλά υπάρχουν επαφές με καλούς και αξιόλογους παίκτες».

 

Για το πώς έζησε την προηγούμενη σεζόν, τόνισε: «Η περασμένη σεζόν χωρίστηκε σε δύο μέρη. Το πρώτο ήταν μέχρι τα Χριστούγεννα, που ήμασταν δεύτεροι στο πρωτάθλημα και μέσα σε όλους τους στόχους, εκτός από το κύπελλο. Δυστυχώς μετά, κάποια προβλήματα σε οικονομικό και οργανωτικό έκαναν την εμφάνιση τους και σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς κάποιων βασικώς παικτών, υπήρχε πρόβλημα ακόμη και στις προπονήσεις».

 

Για το τι ήταν αυτό που τους κράτησε ενωμένους, παρά τα προβλήματα, επεσήμανε: «Υπήρχαν σκέψεις και για απεργίες. Αυτό που μας κράτησε μετά την αλλαγή προπονητή, ο προπονητής κράτησε την ομάδα με τις ομιλίες του μέσα στα αποδυτήρια και έτσι μείναμε ενωμένοι».

 

Για το τι συνέβη και έφυγε ο κ. Γιάτσης από την ομάδα, υπογράμμισε: «Ένα πρόβλημα να υπάρξει, δημιουργούνται πολλά περισσότερα. Έφυγε ο προπονητής και αυτό δεν ήταν θετικό για την ψυχολογία της ομάδας. Τον λόγο που έφυγε τον γνωρίζει ο ίδιος και η τότε διοίκηση. Μονό αυτοί μπορούν να απαντήσουν. Ο Γιάτσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της ομάδας και στο να μείνει ενωμένη».

 

Για το αν θεωρεί αν η ομάδα θα μπορούσε να πάει ψηλότερα, αν αυτή είχε μείνει αναλλοίωτη, σημείωσε: «Αν έλειπαν τα προβλήματα, μπορεί να συνεχίζαμε έτσι. Μετά τις συνεχόμενες ήττες, υπήρξε απογοήτευση. Είναι δύσκολο να ανταποκριθείς με τέτοιες συνθήκες. Παλέψαμε μέχρι τα πλέι οφ, αλλά δεν τα καταφέραμε».

 

Για το πώς περιμένει την επόμενη περίοδο, είπε: «Είμαι πολύ αισιόδοξος. Γίνονται σωστές κινήσεις από τη διοίκηση, λαμβάνω ευχάριστα μηνύματα. Με μελετημένο μπάτζετ, όλα προσεγμένα. Αν η ομάδα δεν έχει προβλήματα, πρώτος στόχος είναι η τετράδα. Και μετά θα δούμε».

To Top