Γιατί προτιμήθηκε ο Φίνος αντί του Κουμπλή

Οι άνθρωποι του Άρη από το Σάββατο το βράδυ, όταν και ανακοινώθηκε επισήμως η λύση της συνεργασίας τους με τον Βαγγέλη Κουτσονίκα, άρχισαν να σκέφτονται ποιος θα ήταν ο ιδανικός να οδηγήσει την ομάδα στην παραμονή της στην κατηγορία, έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί πλέον τα δεδομένα.

Τα ονόματα των δύο προπονητών, που «έπεσαν» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ήταν αυτά των Σπύρου Φίνου και Τάσου Κουμπλή. Κοινό σημείο τους; Ότι και οι δύο είναι παλιοί… γνώριμοι των «κίτρινων». Και αν η θητεία του Φίνου ήταν πρόσφατη, υπενθυμίζεται πως ο Κουμπλής έχει καθίσει στο παρελθόν δύο φορές στον πάγκο του Άρη και η τελευταία του θητεία ήταν τη σεζόν 2006-΄07. Μάλιστα, τη χρονιά εκείνη, αν και οι «κίτρινοι» έμοιαζαν να είναι καταδικασμένοι, εντούτοις, κατάφεραν να σώσουν την παρτίδα. Συζήτηση σε θεωρητικό επίπεδο υπήρξε με τον Κουμπλή, ο οποίος θα έπρεπε να πάρει άδεια μέχρι το τέλος της σεζόν από την ομάδα του, τον Κύζικο Νέας Περάμου, όμως, οι δύο πλευρές δεν ήρθαν σε συμφωνία.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου κατέληξαν στην επιλογή του Φίνου, θεωρώντας πως είναι ο ιδανικότερος αυτήν την στιγμή για δύο βασικούς λόγους: πρώτον, γιατί γνωρίζει πολύ καλά το σύνολο της ομάδας και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και δεύτερον. Δεύτερον, γιατί η προηγούμενη θητεία του κρίθηκε άκρως επιτυχημένη, καταφέρνοντας τότε να βγάλει το σύνολο από το… βούρκο. Στα συν είναι, φυσικά, και το γεγονός ότι χαίρει της εκτίμησης της πλειοψηφίας των παικτών.

To Top