Γιατί το φιλικό (;) με τη Βέροια ήταν από τα πιο χρήσιμα!

Η κούραση είναι ο βασικός ανασταλτικός παράγοντας των φιλικών αγώνων που διεξάγονται κατακαλόκαιρο. Ο Άρης βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας και είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν «βαριά πόδια», καθώς τώρα θα αρχίσει σταδιακά η αποφόρτιση των παικτών ενόψει πρωταθλήματος.

Ότι ισχύει για τον Άρη, ισχύει ασφαλώς  και για τις υπόλοιπες ομάδες πλην αυτών που δίνουν αυτό το διάστημα επίσημα παιχνίδια.

Από την άλλη πλευρά, ο τελευταίος αντίπαλος η Βέροια, έδειξε τις δυσκολίες που θα προκύψουν εντός έδρας για τους κίτρινους στο πρωτάθλημα. Οι κλειστές άμυνες θα αποτελέσουν φέτος το κυριότερο πρόβλημα για την γραμμή κρούσης του Άρη και σε αυτό θα πρέπει να βρεθεί αντίδοτο.

Αν αναγάγουμε το χρονικό σημείο με το αντίστοιχο περσυνό, μπορούμε να έχουμε  συμπεράσματα. Ο περσινός Άρης ήταν ένα σύνολο που συγκροτήθηκε κάτω από συνθήκες ανάγκης. Αποτέλεσε στοίχημα για όλους. Μια από τις δυσκολότερες χρονιές στην ιστορία της ομάδας για πολλούς λόγους, με κυριότερο τον οικονομικό.

Η ΠΑΕ ήταν υποχρεωμένη φέτος όχι μόνο να ακολουθήσεις πολιτική λιτότητας, αλλά και να συνδυάσει υποχρεώσεις και νέο ρόστερ υπό την δαμόκλειο σπάθη των οικονομικών δεδομένων που αποτελούν απτή πραγματικότητα.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο ο σύλλογος έχει ένα μεγάλο κέρδος από την περσινή περιπέτεια. Σφυρηλάτησε τα δικά του παιδιά, ρίχνοντάς τα στα βαθειά και τώρα περιμένει περισσότερα από την εμπειρία που απεκόμισαν.

Πολλοί αναρωτιούνται εάν ο Άρης είναι καλύτερος. Εάν θα ξαναμπεί στις περιπέτειες της τελευταίας σεζόν. Θεωρητικά μόνο οι πεσιμιστές κάνουν τέτοιες σκέψεις, ωστόσο ο ρεαλισμός είναι προϊόν μιας «ορατής» πραγματικότητας.

Ο Άρης κτίζει το μέλλον  του βασιζόμενος στα νιάτα. Αυτό που αποτελούσε ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν επιθυμία, έγινε σήμερα πραγματικότητα ανάγκης. Η πρόκληση είναι μεγάλη από κάθε οπτική γωνία. Το ερώτημα δεν είναι πλέον φιλοσοφικό. Ο Άρης, είναι υποχρεωμένος να πετύχει. Όλες οι μεγάλες ομάδες του στην ιστορία, ξεπήδησαν από τα δικά του σπλάχνα. Αυτό και μόνο το γεγονός, πρέπει να αποτελέσει οδηγό.

Τα στοιχεία του φετινού Άρη δίνουν αισιοδοξία. Η προσθήκη του Τάτου ήταν άκρως αναγκαία και με την ισχυροποίηση των πλευρών η ομάδα μπορεί να μπει με αξιώσεις στη «μάχη» του πρωταθλήματος.

Εναλλακτικές λύσεις φαίνεται να υπάρχουν, μια και ο ανταγωνισμός των νεαρών τους δίνει ισχυρό  κίνητρο. Ο προπονητής δίνει τις δικές του εξετάσεις καλούμενος να βρει χημεία και ισορροπίες σ΄ έναν σύλλογο όπως ο Άρης και όλα συγκλίνουν πως θα τα καταφέρει.

Σε μια συγκυρία όπως αυτή, ο Άρης έχει τις ευκαιρίες του. Στο χέρι του είναι να τις εκμεταλλευτεί.

 

To Top