Ποινή “μαμούθ” στο μπέιζμπολ για αναβολικά συγκλονίζει την Αμερική!

Ο αμφιλεγόμενος Άλεξ Ροντρίγκεζ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 211 αγώνων από την ΜLB για προμήθεια και χρήση αυξητικής ορμόνης από την κλινική Biogenesis America. Άλλοι 11 αθλητές “έφαγαν” 50 αγωνιστικές σε ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ που συγκλόνισε το μπέιζμπολ και ολόκληρη την Αμερική

Ποινή μαμούθ 211 αγώνων επιβλήθηκε στον Άλεξ Ροντρίγκεζ που μαζί με άλλους  αθλητές του μπέιζμπολ αποκαλύφθηκε ότι συμμετείχαν σε ένα κύκλωμα που προμηθευόταν αυξητική ορμόνη, από μια πρώην κλινική αντιγήρανσης στις ΗΠΑ!

Ο 38χρονος third baseman των Νew York Yankees, που στην καριέρα του έχει γίνει γνωστός για τα πανάκριβα συμβόλαιά του, αλλά και τις συχνές επαφές του με αναβολικά, τιμωρήθηκε για τις επόμενες δυο σεζόν. Το συμβόλαιό του, πάντως, ολοκληρώνεται το 2015, όταν δηλαδή θα είναι 42 ετών (και είναι συνολικού ύψους … 275 εκατομμυρίων δολαρίων για μια δεκαετία).

Θεωρείται ο πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο ντόπινγκ που συγκλόνισε φέτος το μπέιζμπολ, καθώς μια κλινική ονόματι Biogenesis America που δεν λειτουργεί πλέον, ήταν …προμηθευτής αυξητικής ορμόνης.

Όπως δήλωσε ο κομισάριος του μπέιζμπολ Μπαντ Σέλινγκ, η MLB αποφάσισε να επέμβει δραστικά καθώς αποδείχθηκε περίτρανα η συμμετοχή συγκεκριμένων αθλητών στην προμήθεια αυξητικής ορμόνης και άλλων ουσιών από την συγκεκριμένη κλινική.

Ο Ροντρίγκεζ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό σε 211 ματς, ενώ σε άλλους έξι αθλητές της Major League και 5 της Minor League επιβλήθηκε ποινή για 50 αγώνες. Οι περισσότεροι αποδέχθηκαν την τιμωρία τους, ενώ όπως καταλαβαίνετε το θέμα είναι πρώτη είδηση στις ΗΠΑ.

Ο … βαρυποινίτης Ροντρίγκεζ έχει δικαίωμα έφεσης, αλλά η τιμωρία του αρχίζει από την Τρίτη, άρα σήμερα τα ξημερώματα για μας στην Ελλάδα, θα παίξει κανονικά εναντίον των Chicago White Sox

Πηγή: sport24.gr

 

To Top