Γιατζόγλου: “Υπομονή για να δούμε αν τα νέα παιδιά είναι αετοί ή σπουργίτια!”

Ο Στιβ Γιατζόγλου μίλησε για το πλάνο του Άρη με τους νεαρούς παίκτες και την υπομονή που πρέπει να έχουν όλοι για να δουν αν αυτά τα παιδιά είναι “αετοί ή σπουργίτια”…

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Νικητής ήταν ο κόσμος και η ατμόσφαιρα. Θύμισαν άλλες εποχές κι αυτό ήταν ενθαρρυντικό. Όσον αφορά τις ομάδες, δε νομίζω ότι έχουν πολλές διαφορές. Είναι σχεδόν ισοδύναμες. Αν παίξουν δέκα φορές είναι πολύ πιθανό να πάρουν από πέντε νίκες. Απλώς, ο ΠΑΟΚ έχει τον Κούπερ, ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει και το ελεύθερο από τον προπονητή του να κάνει το παιχνίδι του. Από την άλλη, ο Βαγγέλης Αγγέλου έχει ένα πιο συμμαζεμένο σύνολο όσον αφορά την τακτική. Όπως και άλλες ομάδες, θα παίξουν για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος».

Για την κριτική που ασκήθηκε στον Αγγέλου όσον αφορά τις επιλογές του, σημείωσε: «Είτε κάνεις φάουλ είτε όχι, αν είναι λάθος ή σωστό μόνο το τελικό αποτέλεσμα θα το κρίνει. Ωστόσο, επ’ αυτού υπάρχουν δύο διαφορετικές σχολές, η αμερικάνικη και η ευρωπαϊκή. Η πρώτη δεν κάνει φάουλ. Επί παραδείγματι, στους τελικούς του NBA, Σαν Αντόνιο – Μαϊάμι, σε μια παρόμοια περίπτωση με διαφορά τριών πόντων, ο Πόποβιτς δεν έκανε φάουλ και ο Ρέι Άλεν ισοφάρισε, ενώ το παιχνίδι φαινόταν χαμένο, και η αντίπαλη ομάδα έχασε τελικά τον τίτλο. Οι Ευρωπαίοι, απεναντίας, κάνουν φάουλ. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις έναν προπονητή για την επιλογή, παρά μόνο για το αποτέλεσμα. Πάντως εγώ, αν ήμουν στη θέση του Αγγέλου, θα έκανα φάουλ».

Για το πλάνο του Άρη, που επενδύει σε καινούρια πρόσωπα και πολλούς νεαρούς οι οποίοι στελεχώνουν το ρόστερ του, επεσήμανε: «Ο Άρης είναι μια ομάδα η οποία έχει φαλιρίσει οικονομικά δύο φορές. Είναι μια αναγκαία τακτική από σοβαρούς ανθρώπους, όπως αυτοί της διοίκησης. Ο κόσμος θα πρέπει να έχει υπομονή. Το ζητούμενο είναι αν αυτά τα νέα παιδιά είναι… αετόπουλα για να γίνουν αετοί, ή είναι σπουργιτάκια που θα γίνουν σπουργίτια. Η κλάση των παικτών έχει μεγάλη σημασία στο τέλος για το αν αυτό το πλάνο τελικά θα λειτουργήσει».

Για το φιλικό προς τιμήν του Νίκου Γκάλη και το γεγονός ότι έκτοτε αυτός βρίσκεται πολύ κοντά πλέον στην ομάδα, υπογράμμισε: «Οι προηγούμενες διοικήσεις ποτέ δε μερίμνησαν ώστε να προσεγγίσουν τον Γκάλη. Άρα μάλλον δεν τον ήθελαν κοντά στην ομάδα. Υπήρχε το «σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ, αλλά μείνε μακριά»! Ο Νικ είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος. Είδε ότι τα λόγια υλοποιήθηκαν κι οι άνθρωποι ήταν σωστοί απέναντί του. Όταν είσαι σωστός απέναντι σε κάποιον, δε μπορείς να μην τον «ζεστάνεις» με τη συμπεριφορά σου».

Πηγή: athlitikanea.gr

 

To Top