ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατρός Άρη: «Αγώνας… ζωής στο Nick Galis Hall! Όλοι στην αιμοδοσία την Κυριακή»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι καλαθοσφαιριστές των κιτρινόμαυρων, προσκαλούν τον κόσμο στην 2η αιμοδοσία της ΚΑΕ Άρης και ο γιατρός της ομάδας Νίκος Κουκούλιας, μίλησε σχετικά με την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Σχετικά με την αιμοδοσία είπε:

“ H ανθρωπιά δεν έχει φανέλα, δεν έχει χρώμα και η ανάγκη δεν κοιτάει τίποτα  από όλα αυτά.

Είναι η 2η αιμοδοσία που διοργανώνει η ΚΑΕ, θα γίνει στο Παλέ ντε σπορ και συγκεκριμένα στη σάλα, θα είμαστε στον αγωνιστικό χώρο ουσιαστικά. Η αιμοδοσία είναι από τις 9:00 το πρωί μέχρι τη 13:00  το μεσημέρι, μπορούν να δώσουν αίμα όλοι οι υγιείς άνθρωποι, ενήλικες από 18 χρονών έως 65, άνθρωποι που δεν παίρνουν φάρμακα, δεν έχουν κάποια ίωση.

Καλό είναι αυτοί που θα έρθουν, να έχουν κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ, να αποφύγουν την κατανάλωση αλκοόλ, τουλάχιστον για 12 ώρες, να έχουν φάει ένα ελαφρύ πρωινό, ενημερώνουμε τον κόσμο να γνωρίζει τη διαδικασία που θα γίνει, συμπληρώνεις ένα ερωτηματολόγιο, σε βλέπει ο γιατρός της αιμοδοσίας και αποφασίζει αν είσαι κατάλληλος για να δώσεις αίμα.

Θα πρέπει να γνωρίζει λοιπόν ο κόσμος  ότι μετά από αυτή την διαδικασία, δεν πρέπει να καπνίσει για κάποιες ώρες, μέχρι να συνέλθει λίγο από την μικρή απώλεια αίματος που θα έχει υποστεί, δεν θα χρειαστεί να δουλέψει, εάν είναι οδηγός βέβαια.

Είναι αυτονόητα αυτά αλλά καλό θα ήταν να τα λέμε, γιατί καμιά φορά κάποιος μπορεί να τα παρερμηνεύσει. Η διαδικασία αυτή κρατάει ένα 10 λεπτό σχεδόν.

Θέλω να γνωρίζει ο κόσμος ότι αυτή η προσπάθεια είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση και τους ευχαριστούμε όλους αλλά είχαμε και εξάντληση των αποθεμάτων πολύ γρήγορα, οι ανάγκες είναι τεράστιες, εμείς δεν θέτουμε κάποια κριτήρια για το ποιος έχει ανάγκη και γι’ αυτό ακριβώς όσες περισσότερες φιάλες έχουμε, τόσο περισσότερο θα βοηθήσουμε τον κόσμο που το έχει ανάγκη.

Όπως και πέρσι που είχαμε προπονητή και παίκτες , έτσι και φέτος θα είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης, θα έρθουνε και οι αθλητές κάποια στιγμή, θα έχει και μια ευκαιρία ο κόσμος που θα είναι εκεί να πάρει κάποιο αυτόγραφο, θα είναι μια μικρή γιορτή της ομάδας με καλό σκοπό.

Αυτοί οι άνθρωποι που είναι διάσημοι του χώρου όπως είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι παίκτες και γενικά αυτές οι προσωπικότητες καλό είναι και τους συγχαίρουμε γι’ αυτό που μπορούν και προσφέρουν, δίνουν κάτι πίσω, από την αγάπη που παίρνουν από τον κόσμο αυτοί είναι που προσελκύουν το  περισσότερο ενδιαφέρον.

Άρα αυτό είναι μεγάλη προσφορά από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μια προσωπικότητα. “

Ενώ για το αν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών στην ομάδα είπε:

“Τα γνωστά προβλήματα που έχουν όλες οι ομάδες, τώρα με την διακοπή έχουμε την ευκαιρία να ανασυνταχθούμε.  “

To Top