ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευρωλίγκα: Οι 20 παίκτες που θα παίξουν στα προκριματικά της FIBA

Συνολικά είκοσι παίκτες ομάδων της Ευρωλίγκας θα δώσουν το παρών στα παιχνίδια των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Ο συγκεκριμένος συμβιβασμός ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες πλευρές δεν αλλάζει σε σημαντικό βαθμό τα γενικότερα δεδομένα. Δέκα από τις ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης αποφάσισαν να παραχωρήσουν μερικούς παίκτες στην εθνική ομάδα της χώρας τους. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι συγκεκριμένοι αθλητές δεν έχουν σημαντικό αγωνιστικό ρόλο σε συλλογικό επίπεδο.

Αντίθετα, τα σημαντικότερα “αστέρια” της Ευρωλίγκας θα απουσιάσουν από τα παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας τους.

Είναι κυρίως κίνηση καλής θέλησης προς την ομοσπονδία της εκάστοτε χώρας έπειτα από όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες. Άλλωστε, εν τέλει μονάχα 13 παίκτες θα είναι διαθέσιμοι για αμφότερα τα παιχνίδια της εθνικής τους στα “παράθυρα” του Νοεμβρίου και θα απουσιάσουν από το ματς της ομάδας τους στην 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Βιτάλι Φριντζόν Ρωσία
Μιχαήλ Κουλάγκιν Ρωσία
Σέμεν Αντόνοφ Ρωσία

Μιλάνο

Σιμόνε Φοντέκιο Ιταλία
Αβούντου Αμπάς Ιταλία

Αναντολού Εφές

Ντόγκους Μπαλμπάι Τουρκία
Μπιρκάν Μπατούκ Τουρκία

Μπαρτσελόνα

Αλέξανδρος Βεζένκοφ Βουλγαρία
Ρόντιονς Κούρουκς Λετονία

Χίμκι

Αντρέι Ζούμπκοφ Ρωσία

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Τζέικ Κοέν Ισραήλ

Φενέρμπαχτσε

Μελίχ Μαχμούτογλου Τουρκία

Επτά ακόμα παίκτες θα είναι στη διάθεση της εθνικής της χώρας τους την Κυριακή (26/11) ή τη Δευτέρα (27/11). Ανάμεσά τους ο Νικ Καλάθης, ο οποίος μαζί με τους Ίαν Βουγιούκα και Θανάση Αντετοκούνμπο θα βρεθούν δίπλα στον Κωνσταντίνο Μήτογλου. Ο τελευταίος είναι ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα παίξει απόψε (24/11, 21:30, ΕΡΤ1) στο ματς της Ελλάδας με τη Μεγάλη Βρετανία.

Η Γαλλία ζήτησε επίσης παίκτες από ομάδες της Ευρωλίγκας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απάντηση στο αίτημά της. Μένει να δούμε επίσης αν ο Κρούνοσλαβ Σιμόν θα ενισχύσει την Κροατία στο ματς της Δευτέρας με την Ιταλία.

Ακολουθεί πίνακας με τους παίκτες που θα αγωνιστούν αποκλειστικά στο παιχνίδι της εθνικής τους για τη 2η αγωνιστική:

Παναθηναϊκός

Κωνσταντίνος Μήτογλου* Ελλάδα
Νικ Καλάθης Ελλάδα
Ίαν Βουγιούκας Ελλάδα
Θανάσης Αντετοκούνμπο Ελλάδα

Ερυθρός Αστέρας

Μπράνκο Λάζιτς Σερβία
Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς Σερβία
Νίκολα Γιοβάνοβιτς Σερβία

Βαλένθια

Τρίγκβι Χλίνασον Ισλανδία

* Ο Μήτογλου είναι ο μοναδικός παίκτες του Παναθηναϊκού που θα παίξει και στα δύο ματς της Εθνικής τον Νοέμβριο.

 Πηγή: eurohoops.net
To Top