ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Για πρώτη φορά άποντος ο Σούλερ

Η στατιστική προσέγγιση του αγώνα στο Λαύριο ανέδειξε την αφλογιστία του Σούλερ, ενώ παράλληλα υπάρχουν κάποια “ρεκόρ” του Φλιώνη τα οποία μοιραία πέφτουν στην σκιά της βαριάς ήττας του Άρη.

Αναλυτικά:

Η 24η εμφάνιση του Τζαμάλ Σούλερ ήταν και η πρώτη στην οποία έμεινε άποντος.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Φλιώνης «σκαρφάλωσε» σε τρεις ιστορικές λίστες του Άρη. Με την 112η εμφάνιση του, ανέβηκε στην 11η θέση ξεπερνώντας τους Αντώνη Ασημακόπουλο, Γιώργο Χρυσανθόπουλο και Τερέλ Καστλ.

Με τις έξι ασίστ που μοίρασε -μία κάτω από το ρεκόρ καριέρας του- έφτασε τις 153 και έγινε ο 11ος πασέρ στην ιστορία του Άρη, προσπερνώντας τον Γιώργο Φλώρο που είχε 150 στην πενταετία 1996-2001.

Κλέβοντας μία φορά την μπάλα έγινε ο 8ος «κλέφτης» του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τα 93 κλεψίματα και ξεπέρασε τους Δημήτρη Τσαλδάρη και Μάικ Ουίλκινσον.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Παρά την ήττα του ο Άρης σημείωσε μία εντυπωσιακή επίδοση, με διπλάσιο σκορ από τα λάθη του αντιπάλου του αφού είχε 34 έναντι 17 του Λαυρίου Megabolt. Οι 34 πόντοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης αποτελούν νέο ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 31 που είχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο ματς με τον Κολοσσό H Hotels.

*Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν με πολύ υψηλά ποσοστά και σε ένα βαθμό αυτό εξηγεί το γεγονός ότι μόλις 12 αμυντικά ριμπάουντ καταγράφηκαν στη στατιστική του Άρη, επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ περιόδου στη Stoiximan Basket League. Το προηγούμενο ήταν τα 14 που είχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

To Top