ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Για την ταμπακέρα ουδέν! Η… μη απάντηση της κυβέρνησης γιατί δεν κλήθηκε η ΠΑΕ Άρης από τον πρωθυπουργό

Άλλα λόγια να… αγαπιόμαστε! Η (μη) απάντηση της κυβέρνησης γιατί δεν κλήθηκε η ΠΑΕ Άρης από τον πρωθυπουργό…

Ο Γιάννης Κόντης, βουλευτής των Σπαρτιατών, κατέθεσε επερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς, σχετικά με τη μη κλήση της ΠΑΕ Άρης στη συνάντηση της Τετάρτης (16/8), ανάμεσα στη κυβέρνηση και τους ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων.

Μετά τη… μη κλήση, ήρθε η… μη κλήση! Ο Γιάννης Βρούτσης αναπληρωτής υφυπουργός αθλητισμού της κυβέρνησης, προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει, ξεχνώντας την ταμπακιέρα: ο Άρης είναι μια από τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη επί πέντε συνεχόμενα χρόνια, ενώ έχει πληγεί δυο φορές από την οπαδική βία, μετρώντας δυο νεκρούς: τον Τόσκο και τον Άλκη…

Διαβάστε εδώ τη… μη απάντηση του Βρούτση:

“Η ιεραρχική κατάταξη των ΠΑΕ, όπως είναι γνωστό τοις πάσι, είναι πολυκριτηριακή, συνυπολογίζει, μεταξύ άλλων,τον αριθμό των φιλάθλων,τον αριθμό κατάκτησης τροπαίων, τον αριθμό ευρωπαϊκών συμμετοχών, το ιστορικό βαθμολογικής κατάταξης κ.λπ. και
χρησιμοποιείται διαχρονικά ως μέσον συμπερίληψης του μεγαλύτερου δυνατού μεγέθους αντιπροσώπευσης των ομάδων και όχι ως μέσον «αποκλεισμού και απαξίωσης».

Η προϊούσα λλωστε αύξηση των φαινομένων τυφλής οπαδικής βίας αποτελεί μάστιγα που πλήττει τον αθλητισμό διεθνώς και απαιτεί την κινητοποίηση και τη συνεργασία όλων. Η αντίδραση πρέπει Kαι οφείλει να είναι συνολική και συλλογική μεταξύ της συντεταγμένης πολιτείας, των αθλητικών παραγόντων και της ευρύτερης κοινωνίας”.

To Top