ΜΠΑΣΚΕΤ

Για την υπέρβαση στην Πάτρα ο Άρης κόντρα στον Προμηθέα (17.15, PRESSARIS LIVE)

Με τον Γκάλινατ να μένει εκτός αποστολής για τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον Προμηθέα (17:15, PRESSARIS LIVE), ο Άρης ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Πάτρα.

Ο Αμερικανός γκαρντ, παρότι είχε συμμετάσχει στις προπονήσεις της ομάδας το τελευταίο διάστημα, δεν κατάφερε να φτάσει το επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί ενόψει του επόμενου αγώνα.

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη, Χρήστος Χασανίδης, δήλωσε για τον αγώνα:«Είναι ο δεύτερος συνεχόμενος εκτός έδρας αγώνας για το TOP 6 του πρωταθλήματος, κι αυτός ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων. Ο Προμηθέας είναι μία πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ, κάτι που δείχνει η πορεία του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.Εμείς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση το τελευταίο διάστημα κι αυτό δείχνει η εικόνα μας στους πρόσφατους αγώνες. Για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε στην Πάτρα, πρέπει να έχουμε ένταση στην άμυνα για 40 λεπτά, ώστε να περιορίσουμε την παραγωγικότητα του αντιπάλου ο οποίος σκοράρει περίπου 84 πόντους ανά αγώνα. Παράλληλα, πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και αλτρουιστές στο επιθετικό κομμάτι, κάτι που θα μας οδηγήσει να είμαστε παραγωγικοί».

Σε απόσταση μιας νίκης βρίσκεται πλέον ο Προμηθέας από τον Άρη, μετά το 2/2 που έκανε στην κανονική περίοδο. Σε γενικές γραμμές αυτό είναι ένα ζευγάρι στο οποίο οι έδρες διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο αφού μόνο τα τρία από τα συνολικά 15 παιχνίδια, κρίθηκαν υπέρ των εκάστοτε γηπεδούχων.

Ως προς την ιστορία των αγώνων της Πάτρας, οι επτά από τους οχτώ κρίθηκαν με διψήφιες διαφορές. Εξαίρεση αποτέλεσε μόνο το παιχνίδι της περσινής σεζόν, στο οποίο ο Προμηθέας νίκησε τον Άρη με 64-61 χάρη σε τρίποντο του Αρνόλντας Κουλμπόκα στα 2,7’’ από το τέλος.

Ο Άρης (5ος, 12-11) μπήκε στο Top 6 με την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και θα δώσει το δεύτερο, συνεχόμενο, εκτός έδρας παιχνίδι του σε αυτόν τον όμιλο. Ο απολογισμός του μακριά από το Nick Galis Hall είναι πλέον στο 5-7, ωστόσο στην κανονική περίοδο σημείωσε όσες νίκες είχε συνολικά στις δύο προηγούμενες σεζόν (2-10 το 2021-22 και 3-8 το 2022-23).

Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν και πάλι στην Πάτρα, όμως ο Άρης αυτήν τη φορά δεν θα έχει τη συμπαράσταση των οργανωμένων φίλων του στο «πέταλο», καθώς στο «Τόφαλος» ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για το σύστημα πυρασφάλειας, με αποτέλεσμα στην κερκίδα που παραδοσιακά κάθονται οι οπαδοί των φιλοξενούμενων πίσω από τη μια μπασκέτα, να έχουν τοποθετηθεί σκαλωσιές. Έτσι, το συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου θα παραμείνει κλειστό για όλους τους φιλάθλους.

Διαιτητές οι Παπαπέτρου, Κατραχούρα και Χριστινάκη. Ο πρώτος και ο τρίτος βρέθηκαν τη περασμένη αγωνιστική στο Περιστέρι-Κολοσσό, ενώ ο δεύτερος στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-Προμηθέας το οποίο εν τέλει αναβλήθηκε.

To Top