“Γιορτή αντάξια της ιστορίας του Άρη”

Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής “100 χρόνια Άρης”, Κώστας Χαριτωνίδης τόνισε πως υπάρχει μεγάλη διάθεση  και όρεξη στην επιτροπή για να γίνουν εκδηλώσεις οι οποίες θα τιμήσουν την συνολική ιστορία της ομάδας παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν την φετινή χρονιά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο βόλεϊ της ομάδας και αποκάλυψε πως δεν αποκλείεται οι δύο μεταγραφές της ομάδας (Ντεσπέιν, Ντάμποβιτς) να παίξουν το πρώτο τους παιχνίδι ακόμα και αύριο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Χαριτωνίδης στον “Αρένα”:

Για την συμβολή του Νίκου Γκάλη στο Ελληνικό μπάσκετ: “Ο Γκάλης δεν άλλαξε μόνο το μπάσκετ του Άρη αλλά όλο το Ελληνικό μπάσκετ. Τότε δεν πήγαινε καλά το ποδόσφαιρο και μέσα από τις επιτυχίες του μπάσκετ ήρθαν νέοι φίλαθλοι, με την παρουσία του Γκάλη”.

Για το αν η κακή αγωνιστική κατάσταση του Άρη υπονομεύει τα γενέθλια του Άρη: “Πρέπει να ξέρουμε ότι ο Άρης γιορτάζει τα 100 χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια και άλλες φορές βρέθηκε σε δύσκολη θέση η ομάδα. Σίγουρα θα βοηθούσε η αγωνιστική ανάταση αλλά δεν θα αφήσουμε την επέτειο να φύγει έτσι χωρίς εκδηλώσεις και γιορτές που τιμούν τον σύλλογο. Τιμάμε την ιστορία των 100 χρόνων”.

Για την πρώτη συνάντηση  της επιτροπής: “Κάναμε μια συνάντηση γνωριμίας και θα τεθούν κάποιες προτάσεις  από εμάς και την Τετάρτη θα επεξεργαστούν και θα μπούνε σε διαδικασία υλοποίησης. Περίπου τέλος του μήνα θα γίνει συνέντευξη Τύπου όπου θα ανακοινωθούν πολλά”.

Για το αν ο Άρης θα αξιοποιήσει τους Αρειανούς καλλιτέχνες: “Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τους Αρειανούς καλλιτέχνες. Ο Κυριακίδης ήξερε βόλεϊ και έπαιζε το παιδί. Παρόλα αυτά τον τράβηξε η υποκριτική.  Πάει πολύ καλά είναι στην δουλειά του, είναι Αρειανός και πιστεύω θα μας βοηθήσει. Ο Ανανιάδης βρίσκεται στην Αμερική αυτή την στιγμή. Ο Αντύπας έπαιζε και στην δεύτερη ομάδα του Άρη”.

Για το γεγονός πως οι Ντάμποβιτς και Ντεσπέιν δε έχουν παίξει ακόμα: “Ο Ντάμποβιτς ήρθε πριν από 10 μέρες και ο Ντεσπέιν πριν από 25 μέρες. Ο Ντεσπέιν είναι από τα προστατευόμενα παιδιά στη Κούβα όμως επικοινωνήσαμε με την ομοσπονδία  και όλα πάνε καλά. Πρέπει να τονίσουμε πως τα παιδιά που πήραν το φορτίο είναι μόνο Έλληνες και έχουν κάνει τρομερή δουλειά. Έκανα τέσσερις νίκες και στην Αλεξανδρούπολη το πάλεψαν. Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως στην αρχή δεν ήταν σίγουρο αν η ομάδα θα κατέβαινε στο πρωτάθλημα. Όταν αναλάβαμε είχαν αρχίσει προπονήσεις οι άλλες ομάδες και παρόλα αυτά πάμε μια χαρά”.

Για το κατά πόσο ήταν απαραίτητες οι μεταγραφές που έγιναν: “Όταν κάναμε σχεδιασμό βασιστήκαμε στους Έλληνες παίκτες και στον Ρόλιτς για ένα συγκεκριμένο ρόλο. Αυτός όμως αν και καλός παίκτης μας κορόιδεψε και ήταν απροπόνητος. Μου είπε πως θα ξεκινήσει προπονήσεις και εγώ τον εμπιστεύτηκα. Από εκεί και πέρα για την άκρη υπήρχαν ο Σέρβος και δύο Έλληνες. Μας βοήθησε ο Θεός και δεν είχαμε τραυματισμό καθώς σε κάποιες θέσεις δεν έχουμε άτομα. Για αυτό και  κάναμε μεταγραφές. Τον Ντεσπέιν καταφέραμε και τον πήραμε καθώς ήταν παντρεμένος με Ελληνίδα και μας ζήτησε τα ίδια λεφτά με τον Σέρβο που έφυγε”.

Για το πότε θα παίξουν οι δύο παίκτες: “Μπορεί να παίξουν και αύριο οι δύο παίκτες. Από την ΕΟΠΕ τα συμβόλαιο έχουν δοθεί στον αρμόδιο φορέα που είναι η ΕΣΑΠ και από εκεί και πέρα περιμένουμε το πράσινο φως για να μπορέσει να βγάλει τα δελτία η ΕΟΠΕ για τους παίκτες. Μπορεί να βγούνε και σήμερα τα δελτία”.

Για την επιτροπή “100 χρόνια Άρης”: “Υπάρχει όρεξη για δουλειά από όλους και η επιτροπή είναι κατά κάποιο τρόπο ανεξάρτητη αρχή. Προεδρεύει ο κ. Ζορμπίδης που είναι παλιός πρόεδρος του Άρη και υπάρχουν από όλους τους χώρους άτομα. Από το ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο εκπρόσωποι, ο Ντίνος Κούης και ο Γιάννης Βένος ενώ από το μπάσκετ είναι ο Χάρης Παπαγεωργίου. Έχουμε και τον κ. Μπακούρα και τον κ. Μπαχαράκη. Υπάρχει όρεξη και ιδέες οι οποίες θα μπορούν να βγάλουν λίγο τον Άρη από την κακή αγωνιστική πορεία”.

To Top