Γιουνάιτεντ: Το “deja vu” με τον Μέσι όπως το 2011 με τον Αγκουέρο

Όπως το 2011 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε μέσα από τα χέρια της τον Σέρχιο Αγκουέρο από τη Μάντσεστερ Σίτι, έτσι φαίνεται πως θα χάσει και τον Λιονέλ Μέσι, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται, καθώς οι “Πολίτες” αποτελούν πιθανότερο προορισμό, εφόσον φύγει από τη Μπαρτσελόνα.

Παρά το γεγονός ότι ολόκληρη η ποδοσφαιρική κοινότητα αναμένει με αγωνία τις εξελίξεις σχετικά με την πορεία του Λιονέλ Μέσι, είναι αρκετά πιθανό, ύστερα από τη δήλωση του πατέρα και ατζέντη του Χορχέ Μέσι, ο Αργεντινός σούπερ σταρ να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα.
Αν και όλα ακόμα είναι ρευστά, ας μιλήσουμε υποθετικά. Αν έφευγε ο Μέσι, ποια θα ήταν η επόμενη ομάδα – σταθμός στην καριέρα του; Κατά πάσα πιθανότητα πάντως, όχι η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ.

Ενώ προσέγγισαν τον παίκτη και έκαναν γνωστό το ενδιαφέρον τους για εκείνον, φαίνεται πως για ακόμη μια φορά φτάνουν στην πηγή, αλλά δεν θα πιουν νερό. Κι αυτό, γιατί έρχονται δεύτεροι… και καταϊδρωμένοι, όπως περίπου 10 χρόνια πριν, στην υπόθεση Σέρχιο Αγκουέρο.

Ήταν 2011, όταν έχασαν την μεταγραφή, που θα έφερνε ως νέο απόκτημα του συλλόγου τον τότε σούπερ σταρ της Ατλέτικο Μαδρίτης. Όμως, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αυτή που απέκτησε τελικά, τον Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος μάλιστα, αποτέλεσε το πρόσωπο – κλειδί της μάχης των “Πολιτών” με τη Γιουνάιτεντ για την κατάκτηση της Premier League.

Ο Αγκουέρο, “τιμώρησε” την ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον, πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ στο 94’ του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με την ΚΠΡ στο “Etihad Stadium”, το οποίο ήταν και αυτό που χάρισε τη νίκη και τον τίτλο στην ομάδα της Σίτι. Με άλλα λόγια, η Γιουνάιτεντ στερήθηκε τον τίτλο από έναν παίκτη, τον οποίο θα μπορούσε να είχε ντύσει στα κόκκινα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Πάμε τώρα στο σήμερα και στην περιβόητη απόφαση “Μέσι” να αποχωρήσει από τους Καταλανούς. Και ενώ ο παγκόσμιος ποδοσφαιρικός κόσμος χορεύει στους ρυθμούς του Αργεντινού σούπερ σταρ οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Αν και οι “Κόκκινοι Δίαβολοι” είχαν έρθει σε επαφή με τον 33χρονο Αργεντινό σούπερ σταρ, οι “Πολίτες” ήταν εκείνοι που αποτελούσαν, και για να είμαστε ακριβείς συνεχίζουν να αποτελούν, τον επικρατέστερο σύλλογο για τη συνέχιση της ποδοσφαιρικής του καριέρας, αν αποχωρήσει από την Καταλωνία.

Άραγε, η ιστορία θα επαναληφθεί; Εν αναμονή των εξελίξεων…

To Top