ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γιώργος Αϊβάζογλου στο PRESSARIS: “Η Θεσσαλονίκη είναι μία από τις σημαντικότερες μητροπόλεις της Ευρώπης, αξέχαστοι Αρης και Γκάλης!”

Ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στη συμπερίληψη της πόλης στο κλειστό αυτό κλαμπ είναι ο Θεσσαλονικιός, Γιώργος Αϊβάζογλου, με την ιδιότητα του Head of Fan Engagement and Direct-to-Consumer του ΝΒΑ σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Mε αφορμή την παρουσίαση του HOOPCITIES THESSALONIKI την Κυριακή μοιράστηκε μερικές σκέψεις του στο PRESSARIS.

Για τη Θεσσαλονίκη: «Είμαι Θεσσαλονικιός και μεγάλωσα σε μία εποχή κατά την οποία το μπάσκετ ήταν κάτι σαν θρησκεία στην πόλη μας. Πρόλαβα όλες τις μεγάλες στιγμές του. Τα ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ, τις επιτυχίες στην Ευρώπη, τα επιτεύγματα της Εθνικής μας ομάδας, έζησα όλη τη φοβερή ατμόσφαιρα της εποχής. Θα ήθελα πολύ να έχω παίξει αλλά δεν ήμουν αρκετά καλός”.

Η επαφή με το μπάσκετ: “Δεν έχασα όμως ποτέ την επαφή με το μπάσκετ και όταν μεγάλωσα μπήκα στον χώρο του αθλητισμού βλέποντάς τον υπό ένα άλλο πρίσμα, από την πλευρά του αθλητικού μάρκετινγκ.Ζω και δουλεύω εδώ και χρόνια στο Λονδίνο και έχω εργαστεί σε μεγάλα δίκτυα όπως το Sky και το Eurosport. Είχα λοιπόν το κατάλληλο προφίλ και κάπως έτσι με προσέγγισαν από το ΝΒΑ”.

Όνειρο ζωής το ΝΒΑ: “Ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα. Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα, λόγω της πανδημίας, αλλά τον δεύτερο χρόνο έζησα απίστευτες εμπειρίες, κάποιες από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μου. Η Θεσσαλονίκη είναι ήταν και είναι μία από τις σημαντικότερες μητροπόλεις της Ευρώπης σε ό,τι αφορά το μπάσκετ. Έχει πίσω της μία τεράστια παράδοση και συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη του αθλήματος. Το μπάσκετ υπήρχε και πριν το ’80 στην Ελλάδα, χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ΧΑΝΘ και η ΑΕΚ, πριν από πολλές δεκαετίες”.

Η… μπασκετομάνα: “Η Θεσσαλονίκη των ’80s ήταν όμως η πόλη στην οποία συντελέστηκε η μεταμόρφωση του μπάσκετ σε κοινωνικό φαινόμενο. Ξέρουμε όλοι την ιστορία, οι Πέμπτες που όλα πάγωναν στην πόλη και όχι μόνον κλπ. Δεν έχει υπάρξει άλλη περίοδος κατά την οποία το μπάσκετ σήμαινε τόσα πολλά, για τόσους πολλούς. Η πόλη μας μπορεί όμως να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και στο μέλλον. Ο Γκάλης με τον Γιαννάκη και τον Αρη χάρισαν αξέχαστες στιγμές».

 

To Top