Γιώργος για Αλέξανδρο Καλαϊτζάκη: “Δουλεύει και θα φτάσει σε υψηλό επίπεδο”

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μίλησε για διάφορα θέματα που αφορούν τον ίδιο και το μπάσκετ και αναφέρθηκε και στον αδελφό του Αλέξανδρο, ο οποίος ανήκει στον Άρη και πρόσφατα συμμετείχε στο Adidas Next Generation All Star Game  U-16, μια και αγωνίστηκε με την ομάδα επίλεκτων της Ευρώπης κόντρα στην αντίστοιχη της Ασίας.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο καλαθοσφαιριστής του Παναθηναϊκού στο sport-fm.gr:

Το κεφάλαιο γονείς παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή ενός αθλητή. Οι γονείς σου έχουν στηρίξει εσένα και τις αποφάσεις σου;

«Δεν θα ήμουν εδώ ούτε εγώ ούτε ο αδερφός μου σε αυτό το επίπεδο εάν δεν ήταν οι γονείς μας δίπλα μας σε κάθε βήμα να μας στηρίζουν. Μπορεί να μην μένουμε μαζί τα τελευταία 4 χρόνια αλλά κάθε μέρα είναι κοντά μας, μας βοηθούν και συνεχίζουν να μας στηρίζουν».

Ποιες θα ήταν οι συμβουλές που θα έδινες σε ένα μικρό παιδί που ξεκινάει τώρα το μπάσκετ;

«Να αγαπάει αυτό που κάνει και να δουλεύει, αλλά πάνω από όλα να το ευχαριστιέται».

Στην Ελλάδα θεωρείς τα νεαρά παιδιά παίρνουν ευκαιρίες να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο;

«Οι ευκαιρίες δεν είναι αρκετές διότι ειδικά στο υψηλό επίπεδο ο κάθε προπονητής θέλει να κερδίζει. Παιδιά όμως βγαίνουν και θα συνεχίσουν να βγαίνουν διότι η Ελλάδα είναι μια δεξαμενή ταλέντων. Πιστεύω πως χρόνο με τον χρόνο θα αρχίσουν να μπαίνουν τα νέα παιδιά στις ομάδες όλο και περισσότερο».

Παρά το νεαρό της ηλικίας σου έχεις βρεθεί ποτέ σε θέση να πεις τα παρατάω δεν αντέχω άλλο;

«Δύσκολες στιγμές υπάρχουν πάντα και είναι πολλές. Υπάρχει πίεση όταν αγωνίζεσαι σε μια μεγάλη ομάδα καθώς έχεις πολλά να διαχειριστείς στο μυαλό σου. Υπάρχουν φορές που επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογία μου, όμως προσπαθώ να μην το σκέφτομαι, έχοντας πάντοτε τη συμπαράσταση των γονιών μου και του αδερφού μου οι οποίοι είναι πάντα δίπλα μου. Ο Παναγιώτης με έχει βοηθήσει πολύ και νομίζω του χρωστάω πολλά».

Αν δεν είχες ασχοληθεί με το μπάσκετ τι πιστεύεις θα έκανες ; Και τι θα ήθελες να κάνεις;

«Μικρός έκανα κολύμβηση, ήμουν αρκετά καλός. Με το μπάσκετ ασχολήθηκα από τα 12 αλλά νομίζω πως αν δεν έπαιζα μπάσκετ, θα ακολουθούσα την κολύμβηση».

Αν μπορούσες να διαλέξεις έναν παίκτη από κάποια ευρωπαϊκή ομάδα και να τον φέρεις στον Παναθηναϊκό ποιον θα διάλεγες και γιατί;

« Τον Μίσιτς της Εφές. Θεωρώ πως θα έκαναν πολύ καλό ντουέτο με τον Νικ».

Εκτός από τον αδερφό σου τον Παναγιώτη που ανέφερες προηγουμένως και σαφώς γνωρίζουμε από την θητεία του ως τώρα στην Α1 έχεις άλλον έναν αδερφό τον Αλέξανδρο που αγωνίζεται στον Άρη. Δώσε μας μια εικόνα για τον Αλέξανδρο.

«Ο Αλέξανδρος έρχεται. Δουλεύει καθημερινά κάτι που φαίνεται από την βελτίωση του σώματος του. Το σημαντικό είναι να είναι υγιής. Δεν θέλουμε να τον φορτώσουμε από τώρα με πολλά, προσπαθούμε να τον έχουμε προσγειωμένο. Αν είναι καλά και δουλεύει θα φτάσει σε υψηλό επίπεδο»

Έχεις σκεφτεί ποτέ να αγωνίζεστε και οι 3 ταυτοχρόνως για την εθνική ομάδα;

«Είναι ένα από τα όνειρα μας. Ο κάθε παίκτης που αγωνίζεται για την εθνική ομάδα είναι περήφανος. Αν καταφέρουμε και οι 3 και φτάσουμε να αγωνιζόμαστε για την εθνική θα είναι κάτι το ξεχωριστό»

 

 

To Top