Γκάλης: “Γιατί είναι η μεγαλύτερη στιγμή μου από την ημέρα που σταμάτησα…”

Μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όλους υπόσχεται ο Νίκος Γκάλης για την εκδήλωση που θα γίνει από την ΚΑΕ Άρης προς τιμήν του το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα. Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ δεν φέρει βαρέως ότι αυτή η τιμή άργησε κάποια χρόνια και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να βοηθήσει μελλοντικά την ομάδα από κάποιο πόστο.

Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Metrosport μίλησε για:

-την εκδήλωση που θα γίνει προς τιμήν του: «Ανυπομονώ να ζήσω τις εκδηλώσεις του κόσμου σε ένα γεμάτο Παλέ που θα θυμίζει τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αγάπη τους, όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύω ότι η Τρίτη θα είναι μία ημέρα που θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας. Με ενημερώνουν τακτικά και ξέρω ότι από οργανωτικής πλευράς είναι όλα έτοιμα. Ξέρω ότι τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής έχουν δουλέψει με μεράκι και αγάπη και πιστεύω ότι όσοι βρεθούν στο Αλεξάνδρειο αλλά και όσοι δουν την εκδήλωση από την τηλεόραση και την NOVA θα μείνουν ικανοποιημένοι από το θέαμα. Είναι η στιγμή που επιθυμεί να ζήσει κάθε αθλητής. Είναι η μεγαλύτερη αθλητική στιγμή μου από την ημέρα που πήρα την απόφαση να σταματήσω».

-το αν άργησε να τιμηθεί: «Αυτό που σκέφτομαι πραγματικά είναι ότι θα γίνει έστω και τώρα, χάρις στην θέληση του προέδρου της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη και των συνεργατών του, μιας και γνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν προκειμένου να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο σχέδιο».

-τους υψηλούς προσκεκλημένους για το φιλικό: «Τους ευχαριστώ που με τιμούν με την παρουσία τους η οποία δίνει αίγλη στην εκδήλωση. Είναι πραγματικά ωραίο συναίσθημα να ξέρεις ότι όλοι αυτοί οι σπουδαίοι αθλητές έρχονται για να σε τιμήσουν και να δείξουν την εκτίμησή τους, το σεβασμό τους σε αυτά που κατάφερα. Αρκετοί από αυτούς ήταν αντίπαλοί μου, αγωνίζονταν στον ΠΑΟΚ κλπ. Και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Πιστεύω ότι όσοι φίλαθλοι του Αρη βρεθούν στον Παλέ θα τους χειροκροτήσουν με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετωπίσουν και τους παίκτες που φόρεσαν την κιτρινόμαυρη φανέλα, τους παλιούς συμπαίκτες μου».

-τον ερχομό της Λιμόζ του Παναγιώτη Γιαννάκη για το φιλικό: «Είναι σίγουρα μία ιδιαίτερη στιγμή για μένα αλλά και χαρά που έρχεται η Λιμόζ, μία ομάδα που ξυπνάει ωραίες αναμνήσεις και φυσικά ο Παναγιώτης Γιαννάκης με τον οποίος χτίσαμε ένα αχτύπητο δίδυμο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, καταφέραμε τόσες επιτυχίες και τόσους τίτλους. Και παρά τα όσα ακούγονται, θα πω απλά όταν αν δύο άνθρωποι έχουν προβλήματα στην μεταξύ τους σχέση, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τόσο άψογα μέσα στο γήπεδο και με τέτοια επιτυχία».

-το λόγο που δεν θα αγωνιστεί την Τρίτη: «Θέλω να με θυμούνται όπως όταν έπαιζα με τον Αρη την εποχή της δημιουργίας της Αυτοκρατορίας και όχι όπως θα έπαιζα τώρα…».

-τις στιγμές που ξεχωρίζει στην καριέρα του: «Υπάρχουν πολλές καλές στιγμές με τον Αρη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Βέβαια αξέχαστα θα μείνουν το πρώτο νταμπλ που κατακτήσαμε αλλά και η παρουσία μας σε τρία FINAL FOUR του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Με την εθνική ομάδα σίγουρα η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου το 1987 ήταν η μεγαλύτερη στιγμή μου φορώντας τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος».

-το αν πίστευε πως θα άλλαζε τη μοίρα του ελληνικού μπάσκετ: «Ήρθα με όνειρα και φιλοδοξίες. Δούλεψα σκληρά και πίστευα στις δυνατότητες μου. Μετά ήρθαν τα αποτελέσματα στο γήπεδο και η αναγνώριση φίλων και αντιπάλων. Όταν μιλούν με τα καλύτερα λόγια αθλητές και προπονητές παγκοσμίου βεληνεκούς, αυτό με ικανοποιεί απόλυτα, όπως και το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα φίλαθλοι με σταματούν στον δρόμο και μου μιλούν λες και είμαι συγγενικό τους πρόσωπο. Η αγάπη του κόσμου είναι μία ένδειξη ότι έχω πετύχει κάποια σημαντικά πράγματα για το άθλημα αλλά γενικότερο για τον ελληνικό αθλητισμό».

-το αν σκοπεύει να ασχοληθεί με τα του Άρη: «Είναι κάτι το οποίο θα το σκεφτώ, θα το αναλύσω στο μέλλον».

-την αποχώρησή του από τον Άρη: «Εγώ ποτέ δεν ήθελα να φύγω από τον Αρη, αλλά να τελειώσω εδώ την καριέρα μου».

To Top