Ο Βαγγέλης Αγγέλου στο PRESSARIS: “Επιτυχία του Άρη είναι η διοικητική ευημερία, όχι το αγωνιστικό αποτέλεσμα” (video)

Ο Άρης έχει την ευκαιρία να κατακτήσει την 6η θέση που θα του δώσει περισσότερες πιθανότητες για ένα μπρέικ στα πλέι οφ και επιπλέον έσοδα από την βελτίωση θέσης μέσω της χορηγίας του ΟΠΑΠ, όμως για τον Βαγγέλη Αγγέλου η αρχική του σκέψη δεν αλλάζει. Ο πρώτος και βασικός στόχος είναι η διοικητική ευημερία και επιτυχία του τμήματος να μπορέσει να διαχειριστεί τα πολλά διοικητικά (και οικονομικά…) προβλήματα και αυτό επεσήμανε στην συνέντευξή του στο PRESSARIS.

Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη

Έχουν γίνει πάρα πολλές διακοπές στο πρωτάθλημα, το έχετε καυτηριάσει. Πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα, που έχει στόχο, να περιμένει 16 μέρες αυτή την εποχή να παίξει έναν αγώνα;

“Καταρχήν στη θέση του καυτηριάζω, θα πω το “επισημαίνω”. Είναι δύσκολο όπως είναι πολλά πράγματα δύσκολα αυτή την εποχή. Η λίγκα προσπαθεί να διευθετήσει αυτά τα τα πράγματα και να εξυπηρετήσει το μπασκετικό όνομα των δύο μεγάλων αντιπάλων στην προσπάθεια που κάνουν στην Ευρώπη. Εμείς θα παλέψουμε να φτιάξουμε ένα σωστό πρόγραμμα, έναν μικρό κύκλο όπως θα είναι οι αγώνες των πλέι οφ, αν θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι και να προσαρμοστούμε στις καταστάσεις που διαμορφώνονται από την διοργανώτρια αρχή. Και αυτό θα κάνουμε”.

Τι θα περιλαμβάνει αυτό το πρόγραμμα αυτές τις δύο βδομάδες;

“Το καλό θα ήταν να κάνουμε ενδιάμεσα δύο φιλικά. Θα δούμε από το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής ποιες ομάδες είναι διαθέσιμες και διατεθειμένες, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε δύο φιλικά παιχνίδια, ώστε να μπούμε κάθε 2-3 μέρες σε έναν προπονητικό ρυθμό τέτοιο για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη προσαρμογή, δηλαδή να προσφέρουμε στους παίκτες ένα πρόγραμμα εφάμιλλο του επαγγελματισμού που πιστεύω ότι εφαρμόζουμε”.

Ο Άρης κυνηγάει την 6η θέση, εσείς είχατε πει μετά το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό ότι στόχος είναι να μπει η ομάδα στα πλέι οφ και να πάρει την 7η ή την 8η θέση. Η 7η θέση είναι τσεκαρισμένη. Η ομάδα θα τα δώσει όλα τελευταία αγωνιστική στη Ρόδο σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στην Καλλιθέα για την 6η θέση. Αν τελικά έρθει είναι επιτυχία για τον Άρη;

“Έχουμε πει κι άλλες φορές ότι η επιτυχία του Άρη δεν είναι από το αγωνιστικό αποτέλεσμα. Επιτυχία για τον Άρη θα είναι να μπορέσει να διαχειριστεί τα πολλά διοικητικά προβλήματα που έχει, να μπορέσει να χτίσει μια σχέση με τον κόσμο του, που είναι το μεγάλο όπλο αυτού του συλλόγου, να μπορέσει να συσπειρώσει πολλούς πυρήνες διαφορετικούς, αλλά με αρειανό συναίσθημα. Αυτό ώστε να βρεθεί μία λύση για τον Άρη και σε όλα αυτά τα πράγματα να είναι καθαρή και ανταγωνιστική η ομάδα μέσα στο γήπεδο και να ενώσει αυτούς ανθρώπους να βρουν την λύση. Με αυτή την έννοια ο αγωνιστικός στόχος δεν θα πούμε ότι είναι σημαντικός ή κάτι μεγάλο, αλλά έχει γίνει κάτι καθαρό και είμαστε ευχαριστημένοι από τους παίκτες μας.

Αρκετοί είναι ικανοποιημένοι βλέποντας την ομάδα να προσπαθεί μέσα στο γήπεδο και επιπροσθέτως βλέπουν παίκτες που δεν τους περίμεναν να μπαίνουν και να αποδίδουν και να προσφέρουν. Ήταν ο Βεζένκοφ, ο Μούρτος, είναι ο Δήμας τελευταία. Πως το εκλαμβάνετε εσείς αυτό ως προπονητής της ομάδας;

Σε μια χωριάτικη σαλάτα είναι πολύ σημαντική η ελιά, το κρεμμύδι και η πιπεριά, με βασικά συστατικά την ντομάτα και τη φέτα. Εμείς αυτό που θέλουμε να δείξουμε και αυτό που δουλεύουμε είναι ότι τα συστατικά μιας ομάδας, αν ποσοτικά είναι σημαντικά ή όχι πρέπει να τα σεβόμαστε. Ο σεβασμός χτίζει την ομαδικότητα. Εγώ λέω πάντα πως ο καλύτερος προπονητής είναι ο συμπαίκτης και όταν μάθει ο ένας να σέβεται και να παίζει για τον άλλον, τότε μπορείς να πει ότι αρχίζεις να φτιάχνεις μια ομάδα. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Δεν είναι εύκολο. Θέλει χρόνο, θέλει εκπαίδευση, θέλει και βοήθεια και πολλά πράγματα, αλλά αυτή τη στιγμή επιμένω ότι προτεραιότητα στον Άρη δεν είναι η αγωνιστική του ομάδα, είναι η διοικητική του ευημερία και το μέλλον του, αν υπάρχει, να μπορεί να είναι σε χέρια ανθρώπων που θα μπορούν να το διαχειριστούν”.

Δείτε τις δηλώσεις του Βαγγέλη Αγγέλου στο PRESSARIS:

To Top