Γκάλης: «Και πάλι τον Άρη θα διάλεγα, δεν με συγκινεί να ασχοληθώ με τα διοικητικά»

Ο Νίκος Γκάλης δεν θέλει να εμπλακεί με τα διοικητικά. Δεν είναι κάτι που του ταιριάζει, άλλωστε όπως υποστήριξε έχει ακόμα μέσα σου τη νοοτροπία του παίκτη, του αθλητή και όχι του παράγοντα! Πάντως, ομολόγησε ότι αν χρειαζόταν να διαλέξει και πάλι την ομάδα που θα έπαιζε ερχόμενος από την Αμερική θα διάλεγε και πάλι τον Άρη!

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού μίλησε στην εκπομπή ΑΡΕΝΑ του Europe 1 με αφορμή τα 98α γενέθλια του Άρη και τόνισε αρχικά πως “δεν μετανιώνω για τον Άρη, και πάλι αν ξανάρχιζα την καριέρα μου, πάλι στον Άρη θα πήγαινα! Όταν ήρθα απ’ την Αμερική πίστευα ότι μπορούσα να το καταφέρω. Δεν το λέω για να μιλήσω για τον εαυτό μου, όλοι ξέρουν τι άνθρωπος είμαι, αλλά πίστευα ότι μπορούσα να πετύχω”.

Για την προσπάθεια του Άρη στα χρόνια της “Αυτοκρατορίας” επεσήμανε πως “θέλαμε να πάρουμε το Πρωταθλητριών, παλέψαμε, αλλά και μόνο που κάθε Πέμπτη δεν κυκλοφορούσε κανείς στην Ελλάδα είναι για εμάς μεγάλη επιτυχία και δικαίωση. Η αγάπη του κόσμου, όλων των φιλάθλων, όλων των ομάδων, είναι για εμάς μεγάλη ανταμοιβή μέχρι και τώρα”.

Για την τωρινή κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ και στις ομάδες, και δη στον Άρη, σχολίασε: “Δυστυχώς ή ευτυχώς το μπάσκετ είναι επάγγελμα. Για να πάρεις καλούς παίκτες, πρέπει να έχεις χρήματα. Έτσι είναι λογικό να έχουν αποδυναμωθεί οι ομάδες μας. Πρέπει οι ομάδες να έχουν βέβαια τη βάση για να βγάζουν τους δικούς τους παίκτες, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και μια οικονομική δυνατότητα για να πάρεις καλούς παίκτες και να κοιτάξεις στα μάτια Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό”.

Για τη μη εμπλοκή του σε διοικητικό πόστο στον Άρη είπε πως “εγώ ήμουν αθλητής, και στη νοοτροπία μένω αθλητής. Δεν με συγκινεί να ασχοληθώ με τα διοικητικά, δεν είναι κάτι που μου ταιριάζει. Να είναι ο κόσμος δίπλα στην ομάδα, εύχομαι χρόνια πολλά, καλή επιτυχία σε όλα τα τμήματα”.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top