Γκάλης: “Χαρά για το πρώτο NFT με τις φανέλες μου…”

Το πρώτο NFT του Spania.io το υπογράφει ένας θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ. Ένα video, βασισμένο στις φανέλες με τις οποίες ο Νίκος Γκάλης μεγαλούργησε, αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ένα πρωτότυπο 3D animation μας μεταφέρει στο Πανεπιστήμιο του Seton Hall, στο Nick Gallis Hall του Άρη της Θεσσαλονίκης, στο γήπεδο της Γλυφάδας που αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό και φυσικά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τον τόπο του θριάμβου της Εθνικής ομάδας στο Εurobasket του 1987.

Ο Γκάλης μ δήλωση του εξέφρασε την υπερηφάνεια του. Όπως αναφέρει:

“Είναι χαρά μου που το πρώτο NFT της πλατφόρμας Spania.io, είναι βασισμένο στις 4 φανέλες της καριέρας μου.

Ζήτησα, εκτός από το μοναδικό αντίτυπο που θα βγει σε δημοπρασία, να διατεθούν στο Spania.io και συλλεκτικά NFTs για την κάθε φανέλα μου σε περισσότερα αντίτυπα, για τους φίλους που θα θελήσουν να έχουν ένα από αυτά τα NFT περιορισμένης έκδοσης.

Η αγάπη και το ενδιαφέρον που δείχνετε για το NFT με τίτλο “4 φανέλες, ένας θρύλος” με τιμά και σας ευχαριστώ.

Για την ιστορία, στην πράξη το NFT  είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό πνευματικής ιδιοκτησίας, το οποίο αποθηκεύεται μέσα στο blockchain. Δηλαδή, ο ιδιοκτήτης ενός NFT κατέχει τα δικαιώματα για ένα περιουσιακό στοιχείο και την απόδειξη κυριότητας του.

Όπως αναφέρεται πιο επεξηγηματικά: NFTs ή non-fungible tokens, είναι ψηφιακά «περιουσιακά στοιχεία» τα οποία μπορεί να αποτελούνται από  μία μεγάλη γκάμα από χειροπιαστά ή άυλα αντικείμενα / έργα τέχνης. Αυτές οι μη εμπορεύσιμες μάρκες, μπορεί να είναι συλλεκτικές αθλητικές κάρτες ή ένα ψηφιακό ακίνητο ή ακόμα και ψηφιακά αθλητικά παπούτσια… Η λίστα μπορεί να είναι ατελείωτη, καθώς για την δημιουργία ενός NFT αρκεί η φαντασία του δημιουργού του ή οποιοδήποτε «αντικείμενο» της επικαιρότητας.

To Top