Γκάλης-Χατζηνικολάου: Κρατάει χρόνια αυτή η… κολόνια

Μια καλή φιλία που αναπτύχθηκε στη Θεσσαλονίκη περίπου 30 χρόνια πριν κρύβεται πίσω από την εντυπωσιακή δήλωση που έκανε πρόσφατα ο Νίκος Γκάλης για τον Γιάννη Χατζηνικολάου, με αφορμή την απόφαση της ΠΑΕ Αρης να αναθέσει στον 48χρονο προπονητή την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

«Γνωρίζω τον τρόπο σκέψης του και εκτιμώ ότι ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας που τον ανέδειξε ως ποδοσφαιριστή. Κατά την άποψή μου, αξίζει την εμπιστοσύνη όχι μόνο της διοίκησης αλλά και του κόσμου του Αρη» ανέφερε μεταξύ άλλων στη γραπτή του ανακοίνωση ο Νικ, εξαίροντας και το ήθος του κ. Χατζηνικολάου.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Αρης χρησιμοποιούσε ως προπονητήριο το μικρό γηπεδάκι μπάσκετ που βρισκόταν στο γήπεδο Χαριλάου (νυν «Κλεάνθης Βικελίδης») κάτω από τη θύρα 1. Πολλές φορές ασκήσεις φυσικής κατάστασης της ομάδας μπάσκετ γίνονταν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Χαριλάου.

Ο Χατζηνικολάου, που ξεκίνησε από νεαρή ηλικία να παίζει στα τμήματα υποδομής του Αρη (προωθήθηκε για πρώτη φορά στην ανδρική ομάδα το 1984 και αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 1990), παρακολουθούσε αρκετές φορές το ασκησεολόγιο του Γκάλη και του έκανε διάφορες ερωτήσεις.

Ο Νικ συμπάθησε τον κατά 8 χρόνια νεαρότερο ποδοσφαιριστή (ο Γ. Χατζηνικολάου γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1965), του έδινε αρκετές συμβουλές για την προπόνηση, την ψυχολογική προετοιμασία πριν από τα ματς και σιγά σιγά άρχισε να αναπτύσσεται μια καλή φιλία. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως ο Χατζηνικολάου είχε καθηγητή στα ΤΕΦΑΑ τον Γιώργο Ραμπότα, γυμναστή και στενό συνεργάτη τότε του Γκάλη.

 Σε κανέναν -απ’ όσους γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα στον Αρη- δεν έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός πως ο Γ. Χατζηνικολάου έδωσε πρόσφατα το «παρών» (κι ενώ ήταν προπονητής στον Ηρακλή) στις εξέδρες του Αλεξανδρείου για να παρακολουθήσει τη μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν του Γκάλη.
Οι παλαιότεροι θυμούνται, μάλιστα, τον Χατζηνικολάου να ακολουθεί σε κάποια παιχνίδια την αποστολή του μπασκετικού Αρη και σε αγώνες στο εξωτερικό. Οι δυο τους συναντήθηκαν και λίγες μέρες πριν, με τον Γκάλη να εύχεται στον «μικρό» όπως τον αποκαλούσε κάποτε «καλή τύχη» στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Πολλοί σχολίασαν τη γραπτή δήλωση του Νικ ως προάγγελο ενασχόλησής του με τον ενιαίο Αρη. Τέτοιο θέμα για την ώρα δεν υφίσταται, ωστόσο πρόκειται για μια κίνηση από πλευράς Γκάλη που δεν μπορεί να υποβαθμιστεί, που έχει την αξία της όσο ξεκάθαρο κι αν ήταν πως τα κίνητρα της ήταν αγνά και είχαν να κάνουν αποκλειστικά με μια ανθρώπινη σχέση.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top