Χωρίς κατηγορία

“Η αύξηση, ο… Ιβάν και το πόρισμα για τη διοίκηση Γρανούζη”

Στα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τον ποδοσφαιρικό Άρη και την ΚΜΑ στάθηκε ο Βασίλης Φουρλίγκας.

Ο αντιπρόεδρος της το φορέα αναφέρθηκε στην τακτική γενική συνέλευση, στις 26 του μήνα και την ανακοίνωση της ΠΑΕ για την γ.σ. των μετόχων, για την προκήρυξη Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

Για το γεγονός ότι η συνέλευση των μετόχων προκηρύχτηκε για τις 5 Ιουλίου και όχι νωρίτερα, ο κ. Φουρλίγκας είπε μιλώντας στο “Αθλητικό Μετρόπολις”: «Εάν γινόταν νωρίτερα θα έπεφτε πάνω στην γενική συνέλευση της ΚΜΑ, στις 26 Ιουνίου, γι αυτό και πήγε την επόμενη εβδομάδα» και πρόσθεσε: «Πάντως, αν αυτή τη στιγμή είχα τα χρήματα και ήθελα να τα διαθέσω για να συμμετάσχω στην ΑΜΚ δεν θα περίμενα να γίνει η συνέλευση. Θα ερχόμουνα στην Κοινωνία Μελών και θα έλεγα κύριοι ενδιαφέρομαι. Το ίδιο έγινε εξάλλου και με τον Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ όταν ενδιαφέρθηκε για την αγορά της ομάδας. Δεν πήρε κατευθείαν τις μετοχές. Πρώτα έγινε ο απαραίτητος έλεγχος και έπειτα προχώρησε το θέμα», ενώ για το ύψος της αύξησης του Μ.Κ. είπε:
«Δεν ανακοινώθηκε το ύψος αλλά έχουμε θέσει σαν απαραίτητη προϋπόθεση όποιος δείξει ενδιαφέρον και συμμετέχει να πάρει το 51% των μετοχών, να είναι δηλαδή ο κυρίαρχος. Για να γίνει όπως πρέπει και να μην επαναληφθούν τα λάθη των προηγούμενων καταναλώσαμε 5 ώρες. Όλα έχουν προβλεφθεί για να προχωρήσει η διαδικασία. Είναι κάτι που ζήτησε ο κόσμος επιτακτικά, για να φανεί εάν όντως υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές. Όλοι περιμένουμε κάποιον, αλλά κάνοντας αυτή την κίνηση όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται πρέπει να εμφανιστούν».

Ο Βασίλης Φουρλίγκας αναφέρθηκε και στο θέμα της μη απαλλαγής της διοίκησης Γρανούζη, και το εξώδικο που εστάλη από τον Θωμά Γιαννόπουλο. «Τα αποτελέσματα του ελέγχου είναι στα χέρια μας. Τα μελετάμε και μέσα στην εβδομάδα θα απαντήσουμε στον κ. Γιαννόπουλο για το αποτέλεσμα του πορίσματος. Ο συγκεκριμένος έλεγχος έχει να κάνει αποκλειστικά με την ΚΜΑ, δεν έχει σχέση με την ΠΑΕ και αφορά την διοίκηση της περιόδου 2011-2012. Αν δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό στο πόρισμα, τότε θα πάρει η συγκεκριμένη διοίκηση την απαλλαγή».

To Top