Γκέσιος: “Ο Πασιαλής όχι μόνο μας μιλάει, αλλά και ακούει…”

Ο Άρης πλέον αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του σαν ομάδα. Ο Νίκος Πασιαλής όχι μόνο μιλάει στους παίκτες, αλλά ξέρει και να ακούει. Ο Άρης είναι ομάδα που δημιουργεί πίεση στον ποδοσφαιριστή. Οι οπαδοί του Άρη είναι οι πιο ανεκτικοί και υπομονετικοί. Μερικές από τις πιο καλές ατάκες της συνέντευξης που παραχώρησε ο Γιάννης Γκέσιος.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο επιθετικός του Άρη στο “pamesports.gr”:

Γιάννη υποθέτω ότι το ξεκίνημα του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα δεν ήταν αυτό που ονειρευόσουν…

«Το ξεκίνημα σίγουρα δεν ήταν αυτό που θα ήθελαν οι φίλαθλοι μας αλλά και εμείς οι ίδιοι. Όταν μία ομάδα αλλάζει ριζικά το ρόστερ της και έρχονται είτε πολλά παιδιά από τη δεύτερη ομάδα του Άρη είτε και από μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες, τότε είναι λογικό να χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Και μάλιστα ο χρόνος αυτός είναι περισσότερος από ότι αν υπήρχαν έμπειροι και μεγάλοι ποδοσφαιριστές».

Ωστόσο τώρα βλέπουμε την ομάδα να βρίσκει το ρυθμό της και να δένει.

«Αν και στις πρώτες αγωνιστικές δεν ήμασταν αντάξιοι των απαιτήσεων που είχε ο κόσμος, στα τελευταία παιχνίδια παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Έχουμε βρει τα πατήματά μας, έχουμε δέσει σαν σύνολο και παλεύουμε μέχρι το τέλος».

Η αλλαγή προπονητή θεωρείς ότι βοήθησε την ομάδα ή έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος στον Μάκη Κατσαβάκη;

«Από τη στιγμή που κάποιοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση, κάτι περισσότερο θα ήξεραν από εμάς. Αν η διοίκηση κρίνει σωστή την απομάκρυνση κάποιου προπονητή, τότε εμείς πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή της. Προφανώς κάτι είδαν και προχώρησαν σε αυτή την απόφαση».

Η συνεργασία σας με τον Νίκο Πασιαλή πως είναι; Αν δεν κάνω λάθος έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν στην ομάδα Νέων του Άρη.

«Είναι ένας προπονητής που γνωρίζει πολύ καλά όχι μόνο την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και τις ανάγκες της ομάδας, αφού εργάζεται χρόνια σε αυτή. Είχα την ευκαιρία να δουλέψω μαζί του πριν από έξι χρόνια στην ομάδα Νέων του Άρη και έχουμε μία άψογη συνεργασία. Το ίδιο ισχύει και με τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι ένας προπονητής που όχι μόνο μας μιλάει, αλλά και ακούει…».

Ερχόμενος το καλοκαίρι στον Άρη, γνώριζες τις δυσκολίες που υπάρχουν. Η κατάσταση που βρήκες είναι αυτή που περίμενες ή ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα;

«Ήξερα ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Ωστόσο από τη στιγμή που ήρθα στην ομάδα και έγινα κομμάτι αυτής της τεράστιας προσπάθειας που ξεκίνησε από το καλοκαίρι, μόνο ικανοποίηση μπορώ να νιώθω. Σίγουρα υπάρχουν πολλά προβλήματα, όχι μόνο στον Άρη αλλά σε όλες της ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Είδαμε όλοι τι έγινε με τους απλήρωτους παίκτες της ΑΕΚ και την αποχώρησή τους από το ξενοδοχείο, πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο στον Άρη και μόνο που βλέπω ότι όλοι μαζί σαν σύνολο προσπαθούμε καθημερινά να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει, αυτό για μένα λέει πολλά. Εγώ σαν παίκτης του Άρη νιώθω πολύ ικανοποιημένος και πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ, παρά τις δυσκολίες. Ήμουν προετοιμασμένος να αντιμετωπίσω τα πάντα στον Άρη».

Ο Άρης είναι μία ομάδα που δέχεται μεγάλη πίεση από τον κόσμο. Αυτό σας επηρεάζει καθόλου;

«Όταν αγωνίζεσαι σε μία ομάδα με την ιστορία του Άρη, είναι λογικό να υπάρχει τεράστια πίεση και φυσικά αυξημένες απαιτήσεις. Οι υποχρεώσεις όλων μας είναι μεγάλες και ο κόσμος περιμένει πολλά από μας. Όπως και ο Άρης περιμένει πολλά από τον κόσμο του, αφού πλέον η ομάδα στηρίζεται σε αυτούς. Ωστόσο όταν μπαίνεις μέσα στο παιχνίδι, είσαι υποχρεωμένος να αφήσεις το άγχος στα αποδυτήρια και να συγκεντρωθείς στον αντίπαλο. Αν αφήσεις το βάρος της φανέλας να σε καταβάλει, το έχεις χάσει το παιχνίδι. Εγώ προσωπικά δεν σκέφτομαι τίποτα όταν μπαίνω στο παιχνίδι, παρά μόνο τον αντίπαλο».

Μέχρι στιγμής βλέπουμε το Κλεάνθης Βικελίδης να μην είναι η δύσκολη έδρα που ήταν κάποτε. Ωστόσο οι φίλαθλοι δείχνουν μία ανεκτικότητα και μία υπομονή, που έλειπε τα περασμένα χρόνια.

«Πραγματικά φέτος οι φίλαθλοί μας είναι πιο ανεκτικοί και πιο υπομονετικοί από ποτέ. Όταν χάσαμε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και αμέσως μετά εντός έδρας από τον Πλατανιά, ήρθαν στην προπόνηση, μας μίλησαν, μας είπαν ότι είναι δίπλα μας και να μην φοβόμαστε τίποτα. Μετά από αυτά τα δύο πολύ άσχημα αποτελέσματα, ήταν πολύ σπουδαίο το ότι δεν νιώθαμε ούτε μόνοι ούτε αγχωμένοι και ο κόσμος ήταν στο πλευρό μας. Θεωρώ πως φέτος σέβονται και εκτιμούν την προσπάθεια που κάνουμε, ξέροντας πως ο Άρης βρίσκεται σε μία πρωτόγνωρη γι΄ αυτόν κατάσταση. Είναι συνειδητοποιημένοι και έχουν υπομονή».

Τι πιστεύεις ότι λείπει από τον Άρη προκειμένου να επιστρέψει και πάλι στον παλιό καλό του εαυτό;

«Πλέον δεν θεωρώ ότι λείπει κάτι. Το μόνο που έλλειπε ήταν χρόνος για να προσαρμοστούμε όλοι στα νέα δεδομένα. Κάποιος μπορεί να πει πως λείπουν οι έμπειροι παίκτες. Μπορεί να μην υπάρχουν στην ομάδα πολλοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές, ωστόσο αυτοί που έμειναν από πέρυσι έχουν βοηθήσει στα μέγιστα. Για μένα όσοι έμειναν από πέρυσι στον Άρη, είναι πραγματικά μάγκες. Όπως σου είπα πλέον δεν μας λείπει κάτι. Στα τελευταία τρία παιχνίδια (με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Βέροια) έχουμε πάρει πέντε βαθμούς, δείχνουμε πως έχουμε ρολάρει και έχουμε δείξει χαρακτήρα».

Κόντρα στη Βέροια επιστρέψατε στις νίκες μετά από πολύ καιρό και μάλιστα πέτυχες και το νικητήριο γκολ. Πως ένιωσες εκείνη τη στιγμή;

«Εντάξει ήταν φανταστικό το συναίσθημα. Αν και στα προηγούμενα παιχνίδια είχα αρκετές ευκαιρίες για να πετύχω κάποιο γκολ, ήρθε τώρα κόντρα στη Βέροια. Το περίμενα πως και πως το πρώτο μου γκολ με τον Άρη και ένιωσα υπέροχα. Με το τέρμα αυτό ήταν διπλή η χαρά μου, αφού όχι μόνο ήταν το πρώτο μου με τη φανέλα του Άρη, αλλά και το νικητήριο για την ομάδα μου. Το να σκοράρεις μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης και να πανηγυρίζεις με τους συμπαίκτες σου μπροστά στον κόσμο σου, είναι άλλο πράγμα».

Με τις κόκκινες κάρτες τι γίνεται; Φέτος βλέπουμε να τις δέχεστε με μεγάλη ευκολία.

«Όντως φέτος οι κόκκινες κάρτες είναι κάτι που μας απασχολεί, αφού η ομάδα μένει χωρίς παίκτες. Ωστόσο δείχνουν ότι παλεύουμε σκληρά για τη νίκη σε όλα τα ματς και παθιαζόμαστε για τους τρεις βαθμούς. Σίγουρα θα πρέπει λίγο να ηρεμήσουμε. Ωστόσο δεν μπορώ να μην πω πως κάποιες από τις κόκκινες που δεχτήκαμε ήταν υπερβολικές, Αλλά τι να πεις… Η κακή στιγμή φταίει!».

Τόσο εσείς όσο και η ΑΕΚ φέτος, έχετε στηριχθεί σε νεαρούς και σε Έλληνες παίκτες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Είναι για σας ένα στοίχημα;

«Αυτό που ζούμε φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την οικονομική κρίση, είναι σίγουρα πρωτόγνωρο για όλους. Ωστόσο όλα αυτό, μόνο καλό θα κάνει, τόσο στις ομάδες όσο και στους παίκτες. Τόσο χρόνια βλέπαμε τους Έλληνες παίκτες να υποτιμούνται και να προτιμούν όλοι παίκτες από το εξωτερικό. Βλέπεις τόσα χρόνια όλοι πίστευαν πως οι ξένοι παίκτες θα κάνουν τη διαφορά και θα μπορέσουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω. Οι περισσότεροι από αυτούς έρχονταν και έφευγαν χωρίς να τους πάρει κανένας χαμπάρι. Δεν είμαι κατά των ξένων ποδοσφαιριστών. Αρκεί αυτοί που έρχονται να είναι καλύτεροι από τους Έλληνες και να προσφέρουν όντως το κάτι παραπάνω. Να μπορεί ο Έλληνας να μάθει από αυτούς που έρχονται από έξω και όχι το αντίθετο. Είναι άδικο τόσα χρόνια που παραγκωνίζονταν οι Έλληνες και χάνανε τις θέσεις τους από τους ξένους. Αυτό ο Άρης φέτος το πέτυχε».

Δηλαδή;

«Ο Άρης φέτος έχει στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό σε νεαρούς και Έλληνες παίκτες, ωστόσο έκανε και κάποιες κινήσεις με την απόκτηση ξένων παικτών, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν βοηθήσει στα μέγιστα. Από τη μία υπάρχουν οι Έλληνες και οι πιτσιρικάδες που παίρνουν ψήφο εμπιστοσύνης και από την άλλη είναι οι ξένοι που πραγματικά δίνουν και τη ψυχή τους για την ομάδα. Ο Άρης είναι πολύ τυχερός που το πέτυχε φέτος αυτό».

Επόμενο παιχνίδι σας είναι με το Λεβαδειακό. Τι να περιμένουμε;

«Δυστυχώς είναι ένα ματς στο οποίο θα έχουμε πολλές ελλείψεις. Ωστόσο θα πάμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε και μέχρι το 90΄ θα είμαστε συγκεντρωμένοι. Σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη».

Τέλος θέλω να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους σας.

«Όπως σου είπα και πιο πριν, οι απαιτήσεις του κόσμου είναι μεγάλες. Το μόνο που θέλω να τους πως είναι πως φέτος έχουμε ανάγκη να συνεχίσουν να είναι δίπλα μας όπως είναι τώρα και εμείς με τη σειρά μας θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για τον Άρη. Θα βλέπουν μία μαχητική ομάδα, που παλεύει όλα τα ματς και στο τέλος όλοι μαζί θα κάνουμε ταμείο».

 

To Top